Поділитись:

Минув місяць, і Нацполіція відповіла підприємцям-протестувальникам

П'ятниця, 11 грудня 2020, 16:10

Нацполіція Волині дала офіційну відповідь учасникам мітингу підприємців проти карантину вихідного дня.

Про це йдеться на сайті ГУНП України у Волинській області.

Нагадаємо, 11 листопада представники бізнесу організували мітинг у Луцьку щодо висловлення позиції через запровадження і посилення карантинних вимог. Мали вони зустріч і з керівництвом ГУНП в області, під час якої очільник поліції Волині Юрій Крошко роз’яснив присутнім алгоритм дій поліції та їх необхідність. 

У п'ятницю, 11 грудня, Нацполіція публікувала офіційну відповідь учасникам мітингу за підписом заступника начальника Сергія Козака

«Повідомляємо, що Ваше колективне звернення з приводу перевірки поліцейськими у вечірній час режиму роботи закладів громадського харчування Волинської області керівництвом Головного управляння Національної поліції у Волинській області уважно розглянуте. 

У своїй діяльності Національна поліція керується Конституцією України, Законом України «Про Національну поліцію», актами Кабінету Міністрів України та іншими нормативно-правовими документами. 

У зв’язку з ухваленням Кабінетом Міністрів України постанови від 11.11.2020 № 1100 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641» на території держави було введено низку протиепідеміологічних обмежень, контроль за дотриманням яких покладено на Національну поліцію. 

З метою попередження вчинення порушень, пов’язаних з проведенням карантинних заходів, поліцією області на постійній основі здійснюються превентивні заходи по роз’ясненню суб’єктам господарювання та громадянам норм чинного законодавства та здійснюється контроль за його дотриманням. До виконання цих завдань, у тому числі, залучаються групи реагування поліції, які несуть службу в системі Єдиної дислокації по територіальності з табельною та автоматичною зброєю, екіпіровані засобами індивідуального захисту та активної оборони, що не суперечить законодавству України та нормативним документам Національної поліції України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів