Поділитись:

Бояться, що завалиться: лучани проти будівельних робіт в їхньому будинку

Середа, 09 грудня 2020, 06:58
Бояться, що завалиться: лучани проти будівельних робіт в їхньому будинку

Жителі багатоповерхівки на Київському майдані, 11 просять зупинити будівельні роботи на першому поверсі їхнього будинку. У багатьох квартирах з’явилися тріщини на стінах.

Про це розповіла Суспільному мешканка Інна Гвардіяк.

Зі слів жителів будинку, стіни тріщать через будівельні роботи, як другий місяць тривають у приміщенні колишнього магазину на першому поверсі. Голова ОСББ Ольга Бишевич каже: люди, бояться, що будинок завалиться, тому звернулися у комісію з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради.

8 грудня представники комісії з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради оглянули приміщення.

Представник будівельної фірми Сергій Градневич розповів Суспільному, що проєкт реконструкції приміщення зараз на експертизі. Її роблять у Києві. Каже: до висновку експертів зі столиці всередині приміщення роботи проводитись не будуть. Нинішні будівельні роботи називає "демонтажем".

Забудовники заспокоюють мешканців будинку. Зі слів підрядника Володимира Мальваного, тріщини у квартирах були і раніше, а будинку та його жителям нічого не загрожує.

Як розповів Суспільному секретар комісії Сергій Літвицький, на пробивання отворів у несучих конструкціях потрібні дозвільні документи.

"Зі слів забудовника, на роботу є проєктна документація, на даний час вона не пред’явлена, обіцяють пред’явити. Казати про порушення, мабуть, ще рано", – каже секретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів