Поділитись:

В Португалії безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу

Понеділок, 07 грудня 2020, 03:24
В Португалії безкоштовно вакцинуватимуть від  коронавірусу

В Португалії  прийняли рішення про вакцинування усього населення від коронавірусу в період з січня по квітень.

Усі вакцини проти COVID-19 будуть необов'язковими та безкоштовними. Про це інформує  "Суспільне".

Вакцинація населення здійснюватиметься у три етапи. Перший етап для 10% населення пройде в січні-лютому. Пріоритет буде надаватися особам старше 50 років із захворюваннями серця або легенів, особами у будинках для людей похилого віку, тим, хто лікується у відділеннях інтенсивної терапії, а також працівникам охорони здоров'я, військовим і правоохоронцям. При затримці поставок вакцини, перший етап може бути продовжений до квітня.

Другий етап розрахований на вакцинацію 2,7 млн осіб - люди у віці 65+ років, а також ті, хто хворіють на діабет та ожиріння. Решту громадян Португалії планують вакцинувати на третьому етапі.

Прем'єр-міністр країни Антоніо Коста попередив, що національний план вакцинації має "безліч невизначеностей", зокрема терміни доставки іноземними виробниками ліків і ліцензії на вакцини, які ще не видані владою Європейського Союзу.

Літніх людей вакцинуватимуть на місці, зокрема у будинках для людей похилого віку, а співробітників служби екстреної допомоги - на роботі. Іншим щеплення робитимуть в місцевому медичному центрі, який буде викликати людей на кожному етапі відповідно до інформації в їхній базі даних. Приватні лікарі також зможуть відправляти своїх пацієнтів на вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів