Поділитись:

Грип та ГРВІ на Волині: у трьох районах перевищений епідпоріг

Субота, 05 грудня 2020, 15:05
Грип та ГРВІ на Волині: у трьох районах перевищений епідпоріг

Протягом останнього тижня понад 6 тис. волинян захворіли на ГРВІ, із них 43 % – це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовані. Серед них 80 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час не виявлено.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 47,5 тисяч мешканців Волинської області, що на 6,8 тис. більше ніж попереднього сезону.

Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищив епідемічний поріг на 8,6 % та становить 524,5 на 100 тис. населення, а також на 10 % вищий за аналогічний період минулого сезону. Перевищення спостерігаєтться у Волинській, Донецькій, Рівненській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Одеській, Сумській, Чернігівській та Черкаській областях до 25 %, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині інтенсивний показник захворюваності становить 584 на 100 тисяч населення (вищий від середнього по Україні на 11 %),  перевищує епідемічний поріг на 2%. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показник захворюваності на більший 13 %. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (+46 %), Локачинському районі (+20 %) та Луцькому районі (27 %).

За минулий тиждень в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. За даними епіднагляду, переважає циркуляція вірусу типу В, що характерно для даного періоду часу, також реєструється грип А (А(Н1)pdm09). Вказані віруси входять до складу вакцин проти грипу на епідсезон 2020-2021 рр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів