Поділитись:

Сварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у Підгайцях

П'ятниця, 04 грудня 2020, 22:16
Сварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у Підгайцях

На першій сесії у Підгайцівській сільській раді зчинився скандал. Депутати від фракції «За майбутнє» відмовились голосувати за кандидатів на посади секретаря, заступників та старост, яких висунув сільський голова Юрій Семенюк. Цікаво, що він теж балотувався від політичної сили «За майбутнє».

Перша сесія нового скликання відбулася у п’ятницю, 4 грудня, у місцевому Будинку культури, повідомляє видання Перший.

Старт роботи

Розпочали нову каденцію традиційно з оголошення результатів виборів та молитви. До Підгайцівської сільської ради увійшли 26 депутатів від 7 партій: «За майбутнє», «Європейська солідарність», «Свобода», «Аграрна партія України», «Слуга народу», «Сила і честь», «Батьківщина». Присягу зачитали найстарший з них Віталій Заремба та наймолодша Діяна Лісовська. Потому обранцям громади вручили посвідчення та значки.

Свою присягу склав також сільський голова Юрій Семенюк, обраний на цю посаду вп’яте. Пообіцяв служити громаді, а також неухильно дотримуватись законів України, Конституції.

«Можливо, спочатку щось буде не так, але з часом все налагодиться і ми всі питання вирішимо дружно. Не забувайте, що вас обрали для того, щоб робити краще життя людям», – сказав сільський голова.

Перші загострення

Суперечки почалися, коли голова запропонував призначити на посаду секретаря ради депутатку Ольгу Овсіюк. Вона була секретарем у минулому скликанні.

«Фракція «За майбутнє» вважає неправильним те, що і голова ради, і секретар обрані від однієї партії «За майбутнє». Було б правильно, якби секретарем став представник будь-якої іншої політичної сили», – сказав депутат Віталій Заремба.

В результаті частина депутатів від партії «За майбутнє» не голосувала за секретаря, однак Ольга Овсіюк отримала 17 голосів «за» і, врешті, посіла цю посаду.

Суперечки виникли також під час призначення заступників голови сільської ради і старост населених пунктів, які входять до Підгайцівської об’єднаної територіальної громади. Попри невдоволення частини обранців заступниками стали кандидати, яких висунув Юрій Семенюк: Леонід ГрогольОлександр Бляшук та Валентин Приходько.

Депутати фракції «За майбутнє» також пропонували відкласти розгляд питання про призначення старост, а натомість – провести додаткові консультації, зустрічі у селах, аби краще вивчити кандидатів та ухвалити зважене рішення. Однак більшість обранців з цим не погодилась.

Депутати від «За майбутнє» наполягали на тому, що не можуть старостами стати ті, хто набрав мізерну кількість голосів на виборах. Аргументували тим, що виборці не довірились кандидатам, а відтак останні не можуть представляти їхні інтереси.

«Пане голово, ми з вами на вибори йшли в одній команді. Ми мали чіткі домовленості, особливо по представництвах віддалених сіл. Те, що сьогодні відбувається, як мінімум, наруга. Я розумію, що відійти від зобов’язань, домовленостей, зробити політичну силу, яка набрала найбільше голосів, опозицією – це технології, які ми давно проходили. Я нічого не драматизую. Але так завжди не буде», – сказав депутат Віталій Заремба.

Однак, врешті більшість депутатів проголосувала за тих кандидатів на посади старост, яких висунув голова.

Ще одне суперечливе питання на сесії – призначення премії Юрію Семенюку. Він сам запропонував призначити йому 50% надбавку до кінця року, нагадавши, що минулого року отримував додатково 300% від посадового окладу. Цікаво, що Юрій Семенюк відмовився повідомити розмір своєї зарплати. Відтак, розмір премії також невідомий.

Сварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у ПідгайцяхСварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у ПідгайцяхСварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у ПідгайцяхСварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у ПідгайцяхСварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у ПідгайцяхСварки, обрання старост і премія для голови: як пройшла перша сесія у Підгайцях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
16:00
21 лютого 2024
11 вересня 2023
11:32
01 вересня 2023
05 квітня 2023
29 березня 2023
07 березня 2023
13:45
28 лютого 2023
25 січня 2023
12 січня 2023