Поділитись:

МОЗ пропонує запровадити локдаун після Нового року

П'ятниця, 04 грудня 2020, 09:58
МОЗ пропонує запровадити локдаун після Нового року

Міністерство охорони здоров'я не буде пропонувати запроваджувати локдаун до кінця року, але запропонує жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні.

Про це сказав голова МОЗ Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

"Усі лікарі розуміють, що з кінця січня і протягом лютого очікується сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему, тому до цього періоду потрібно підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19, із мінімальною кількістю госпіталізованих із COVID-19", – зазначив Степанов.

Тож МОЗ не буде рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже спостерігається стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків.

"І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв'язку з COVID-19… Ми точно витримаємо до кінця грудня.  Але у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю "ковіду" і довести її до мінімально можливих цифр", – зауважив він. 

Тому МОЗ буде пропонувати це уряду плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю три тижні.

Степанов наголосив, що карантин вихідного дня дав результат, бо його метою було збити хвилю ураганного розповсюдження коронавірусної хвороби. Він зазначив, що Україна не досягла максимальних показників його ефективності, тобто зниження на 20 % кількості нових випадків захворювання, однак динаміка зростання пригальмувалася. 

Голова МОЗ констатував, що дотримувалися українці обмежень погано, але цього тижня кількість нових випадків щоденно менша, ніж минулого тижня. Ці показники, зі слів міністра, дозволяють сказати, що немає необхідності вводити тотальний карантин до кінця грудня, адже медична система витримує.

Як відомо, Кабінет Міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Раніше ЗМІ повідомляли, що уряд визначився з датою локдауну: жорсткі обмеження будуть діяти з 23 грудня по 15 січня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів