Поділитись:

Зміни при подачі на польську візу з 1 грудня: що нового

Вівторок, 01 грудня 2020, 20:02

Генеральне консульство Республіки Польщі в Луцьку повідомляє про зміни в процедурі подання заявки на отримання національних віз до Польщі.

Про це йдеться на сайті Генконсульства.

У зв'язку зі зміною Закону про Іноземців від 1 грудня 2020 р. особи, що подають заяву на видачу національною візи з метою працевлаштування, будуть зобов'язані представити медичний страховий поліс на мінімальну суму 30 тис. євро, що покриває весь термін дії візи.

За інформацією Monitor Wołyński, набули чинності наступні зміни:

  • відтепер діятиме нова візова анкета;
  • особи, які претендують на національну візу з метою роботи в Польщі (05А, 05В,6), повинні будуть пред’явити туристичну медичну страховку мінімум на 30 тис. євро, яка охоплює весь період дії візи, а не 30 днів, як це було раніше);
  • іноземці, які легально проживають та перебувають на території України, зможуть подати документи на отримання національних робочих віз до Польщі. Це означає, що така можливість також буде надана особам із правом тимчасового проживання та особам, які легально проживають на території України у безвізовому режимі.

У випадку подачі візових заяв поштою вплив на те, чи ці заяви розглядатимуть за старими чи новими правилами, залежатиме від дати передачі їх кур’єру.

Окрім того, від 1 грудня зміниться також список страхових компаній, які пропонують страхові поліси, що відповідають критеріям вказаного вище закону:

  • від страхових компаній вимагатиметься цілодобова послуга екстреної служби, котра дозволить повідомити про інцидент, за який відповідає страховик;
  • компанія повинна мати офіс або філію (згідно з нормами ст. 3 п. 4 закону від 6 березня 2018 р. про правила участі іноземних підприємств та інших іноземних осіб в економічному обороті на території Республіки Польща) в Республіці Польща, державах-членах ЄС, державах-членах Європейської асоціації вільної торгівлі (сторонах угоди про Європейську економічну зону або Швейцарську конфедерацію). Якщо фірма не має офісу або філії, то вона повинна відповідати таким умовам: аудит повинен проводиться визнаним міжнародним аудиторським органом; аудит повинен вказувати на реальну можливість задоволення вимог страховика до суб’єктів, що надають медичні послуги на території Республіки Польща; принаймні раз на пів року фірма повинна оприлюднювати дані про суму зібраних внесків і щонайменше раз на пів року оприлюднювати суму виплат за певним видом страхування.
  • мінімальний розмір покриття страхових випадків повинен становити 30 тис. євро.
  • страхове покриття повинне покривати наступні витрати: витрати на екстрену медичну допомогу або екстрену госпіталізацію; витрати на транспортування до постійного місця проживання у випадку хвороби або смерті страхувальника.

Нагадаємо: до Луцького консульського округу належать Рівненська, Волинська і Тернопільська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів