Поділитись:

"По-доброму заздрю волинянам", – місцевій владі Донбасу представили прогресивне волинське село (фото)

П'ятниця, 19 серпня 2016, 15:25

У рамках проекту ПРООН "Економічне та соціальне відновлення Донбасу" до Волинської області завітали 19 представників Луганської та Донецької областей.

Для них організували екскурсію головними підприємствами Луцька і області та показали місця, якими пишається область, де вони зможуть перейняти цінний досвід, – пише ВолиньPost.

Уже четвертий день учасники проекту знаходяться в Луцьку і встигли ознайомитися із діяльністю Луцької міської ради, фабрикою "Торчин", заводом "Kromberg & Schubert", ЦНАПом.

Депутат Луцької міської ради Микола Яручик провів та організував 18 серпняекскурсію містом, розповів про його перспективи, показав свій округ та організував поїздку в село Боратин, а потім - у торгово-розважальний комплекс "Сіті-парк", який знаходиться за адресою проспект Волі, 49а (поблизу Київського майдану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТАКИМ ПРОЕКТАМ ПОТРІБНО БІЛЬШЕ УВАГИ, – МІСЦЕВІЙ ВЛАДІ ДОНБАСУ ПОКАЗАЛИ ЛУЦЬКИЙ "СITY PARK" (ФОТО)

Не секрет, що саме Боратин вважають одним із найпрогресивніших сіл області, у якому все по-європейськи. Адже завдяки вдалій співпраці із бізнесом та вмілому розпорядженню коштами село розвивається і не зупиняється на досягнутому.

Сільський голова Боратина Сергій Яручик ознайомив присутніх із результатами своєї роботи, розповів про зміни, які тут відбувалися, та про те, як вдалось досягти успіху.

Гості зі сходу побачили двоповерхову амбулаторію загальної практики сімейної медицини, дитячий садочок "Сонечко", нове футбольне поле та селищну раду.

Вражені побаченим, усі фотографували та намагалися якомога детальніше дізнатися, звідки на це знайшли кошти та як можна реалізувати це у своєму місті чи селі.

Сільський голова Боратина Сергій ЯручикСільський голова Боратина Сергій Яручик
Депутат Луцькради Микола ЯручикДепутат Луцькради Микола Яручик

Переповнені емоціями учасники проекту ділились враження від побаченого. Депутат районної ради, працівник ДФС Донецької області Людмила Петрова розповіла: "Я дуже задоволена, що мені вдалося побувати на Волині. Я по-доброму заздрю лучанам, волинянам, тому що громада Луцька та області досягла таких вагомих результатів у плані залучення інвестицій до проектів, загалом у рівні життя людей. Дуже сподобалося тут, сподіваємося, що все ж нам вдасться з уже отриманим досвідом та почутою інформацією реалізувати це у власних містах та селах".

"Важливо проводити такі зустрічі та реалізовувати подібні проекти. Обмін досвідом, поїздки з однієї частини країни в іншу об`єднують громадян. Сподіваюся, що ті зміни, на які так очікує громада Донецької та Луганської областей, відбудуться якомога швидше, а спостерігаючи стрімке бажання до цих змін у присутніх, я у цьому впевнений", - наголосив депутат Луцької міської ради Микола Яручик.

Надрукувати
мітки:
коментарів