Поділитись:

Будівництво школи в Стобихівці затихло: батьки стурбовані

Вівторок, 01 грудня 2020, 18:13
Будівництво школи в Стобихівці затихло: батьки стурбовані

Будівицтво школи в Стобихівці зупинилося. Відтак жителі села звернулися із цим питання до керівництва області. 

Про це стало відомо у ході зустрічі ініціативної групи мешканців села Стобихівка Камінь-Каширського району із першим заступником голови обласної ради Юрієм Поліщуком та заступником голови ОДА Ігорем Чуліпою.  

Нагадаємо: зведення одного з найбільших волинських довгобудів – школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району розпочалося у листопаді 2019 року, коли вона увійшла в перелік інвестиційних проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Тоді субпідрядником – будівельною фірмою «Житлобуд-2» – було виконано земляні роботи та залито фундамент. Втім навесні роботи припинились, адже корекції потребувала проєктно-кошторисна документація на зведення приміщення цієї школи. Затишшя на об'єкті непокоїть батьків тамтешніх школярів і тепер, аби з'ясувати причини припинення робіт, вони прибули під стіни головної адмінбудівлі області.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа розповів, що цьогоріч із держбюджету на цей об'єкт уже було виділено 12 млн гривень. Камінь-Каширською райрадою теж була виконана обов'язкова вимога щодо співфінансування в розмірі десяти відсотків та виділено 1 мільйон 200 тисяч з бюджету району. Між тим, є ймовірність, що до кінця року на будівництво цієї школи може бути виділено ще 10 млн гривень із державної казни.

"Наразі ми очікуємо на рішення Камінь-Каширської районної ради про виділення коштів на співфінансування цих десяти мільйонів, які ми передбачаємо перерозподілити додатково. Із місцевого бюджету у найкоротший термін треба виділити ще близько 1 млн гривень. Якщо ж цього не буде зроблено, то Київ нам не затвердить перерозподілу і ці 10 мільйонів просто повернуться в державний бюджет. Із забудовником ми уже вели перемовини, він готовий освоїти ці кошти до кінця року і виконає роботи на цю суму. Наразі ж Камінь-Каширська райрада дала нам гарантійний лист, що вони обіцяють виділити необхідну суму коштів, але нам необхідно мати виключно рішення сесії про виділення коштів на співфінансування", – наголосив він.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук порадив людям терміново звертатися до новообраних голови та депутатів Камінь-Каширської районної ради спільно із головою тамтешньої Сошичненської ОТГ.

"Разом із головою ОТГ ви маєте якнайшвидше достукатись до керівництва району та спільно вирішити це питання. Вам необхідно ініціювати проведення засідання сесії Камінь-Каширської районної ради, аби нею було внесено зміни у  рішення про бюджет. Не варто виключати й можливості виділення частини коштів із бюджету ОТГ, адже з 1 січня 2021 року це буде проблема саме громади, а не району. Зараз завершується бюджетний рік і можливо у когось знайдуться вільні лишки", – наголосив він

Ігор Чуліпа нарікає, що перемовини з цього приводу з Камінь-Каширськом ведуться упродовж трьох тижнів. Він розповідає, що схожі питання постали також по Маневичах та Башликах Ківерцівського району, де також триває будівництво, однак від цих двох районів листи про співфінансування уже надійшли, адже їм вдалось ці питання вирішити спільними зусиллями бюджетів районів та ОТГ.   

"Сьогодні не відомо, яка остаточна сума на наступний рік буде затверджена у держбюджеті для Державного фонду регіонального розвитку. Наразі нам повідомили, що на нашу область буде передбачено 294 млн гривень. Попередньо, на добудову школи у Стобихівці у 2021 році ми запланували на 49 млн 182 тисячі гривень з такого розрахунку, що за наступний рік і за 2022-й цей об'єкт стовідсотково буде здано в експлуатацію. Якщо не будуть внесені зміни у держбюджет, то ситуація буде саме такою", – зауважив Ігор Чуліпа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів