Поділитись:

Луцькрада розгляне понад 700 заяв про виділення землі в Княгининку

Вівторок, 01 грудня 2020, 06:56
Луцькрада розгляне понад 700 заяв про виділення землі в Княгининку

Впродовж листопада жителі села Княгининок написали більше тисячі заяв щодо розподілу землі.

Про це розповів Суспільному провідний спеціаліст відділу землевпорядкування сільради Віталій Тур. 700 заяв мають розглянути на найближчій сесії Луцькради.

Ще 300 заяв вже встигли розглянути депутати Княгининівської сільради попереднього скликання. Їхні дії нині розслідує прокуратура.

Луцька місцева прокуратура внесла до ЄРДР інформацію про можливе зловживання депутатами однієї з сільських рад Луцького району службовим становищем. Про це розповіла речниця прокуратури Волині Наталія Мурахевич.

У межах провадження правоохоронці перевірять законність прийняття депутатами сільради рішень про передачу у власність громадянам земельних ділянок.

Суспільне поспілкувалося із чиновниками, місцевими жителями, які теж бажають отримати землю та правоохоронцями. Ті депутати, чиї прізвища фігурували у списках на отримання земельних дозволів, коментувати свої рішення на камеру не погодилися.

Проводити інвентаризацію земель Луцької громади будуть документально, на місцевості – не планують. За словами начальника управління земельних ресурсів Луцької міськради Сергія Шабали, це – дорого.

"Громадяни не втрачають свої права на право власності на земельні ділянки. Новоутворена громада матиме право розпоряджатися землями комунальної власності, які перебували у власності ОТГ", – каже начальник управління.

Нагадаємо, 67-ма позачергова сесія сьомого скликання відбулася 13 листопада, тоді розглянули 93 земельні питання. Скільки ще вільних земель є на території сільради – спеціаліст відділу землеустрою Віталій Тур назвати не зміг. Аудиту чи інвентеризації землі в Княгининку не проводили.

Довідково: Луцька громада – це об'єднання 11 рад, які були сформовані з 36 населених пунктів, тобто 34 села, 1 місто, 1 селище міського типу. За словами посадовця, нині триває передача документації по структурних підрозділах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів