Що робити, якщо ви знайшли звалище використаних масок та рукавичок

П'ятниця, 27 листопада 2020, 20:03

У Держекоінспекції розповіли, що робити в разі виявлення несанкціонованого звалища медвідходів.

Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Волинської ОДА. 

Якщо під час прогулянки виявлене звалище з великою кількістю медичних відходів або пакетів із позначкою біологічної небезпеки, необхідно звернутися до Державної екологічної інспекції зі скаргою. Щоб підготувати скаргу до ДЕІ, необхідно:

  • зафіксувати несанкціоноване звалище з медвідходами на фото або відео;
  • встановити координати місця розміщення сміття;
  • надіслати звернення на електронну пошту info@dei.gov.ua або зателефонувати на гарячу лінію інспекції за номерами: +38 (044) 521-20-38, 38 (044) 521-20-40.

У межах реагування ДЕІ зареєструє скаргу та в межах перевірки звалища притягне винних до відповідальності або ж звернеться до правоохоронців для проведення розслідування. За незаконне розміщення відходів передбачена адміністративна відповідальність за статтею 82 КУпАП – штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів (340 – 1360 гривень).

Довідково:

згідно з Державними санітарно-протиепідемічними правилами і нормами щодо поводження з медичними відходами заклади охорони здоров’я зобов’язані передавати медвідходи перевізникам, а ті, в свою чергу, на утилізацію. Вивезення такого сміття на полігони суворо заборонене, адже залишки хімічних речовин можуть проникати у ґрунт та воду, впливаючи на екосистему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: