Поділитись:

Біля лабораторії у Луцьку шприци й рукавиці прибрали, але запевнили – не їхнє (відео)

Понеділок, 13 липня 2020, 08:10

У Луцьку виявили викинуті на вулицю використані маски, рукавиці та шприци біля вірусологічної лабораторії, яка розташована на вулиці Підгаєцькій, 13.

У цю лабораторію звозять зразки для ПЛР-тестів на коронавірус з усієї області. Про це розповіла головна санітарна лікарка області Наталія Янко, – інформує Суспільне. 

Сміття біля лабораторії знайшли працівники муніципальної варти Луцька. Видали три приписи.

"Ці приписи за добу виконали. Вірусологічний центр покосив траву, замалювали рекламу наркотиків та прибрали сміття", – розповіла виконувачка обов'язків начальника відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом Тетяна Головій.

Вхід у лабораторію обмежений, працівники центру коментувати ситуацію на місці відмовилися. Неподалік розташоване відділення екоінспекції. Там Суспільному розповіли, що сміття під лабораторією лишили відвідувачі.

Зі слів головної санітарної лікарки області, приміщення лабораторії орендують, напередодні звідси забрали 2 тонни медичного сміття.

"Халати, маски, пробірки кладуться в мішки біобезпеки, дезінфікуються, запаковуються і зберігаються в окремому приміщенні. Тому такі відходи, які оприлюднили, не могли бути з лабораторії, бо не виходять", – каже Наталія Янко.

Утилізацією небезпечних медвідходів займаються ліцензовані організації, – розповіла екологиня Людмила Клюка. Таких в області наразі немає, укладають договори з підприємствами з інших областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024