Поділитись:

Кабмін пропонує локдаун на Різдво

Вівторок, 24 листопада 2020, 17:44

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят.

Про це інформують Українські Національні Новини. 

"Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати", – написав Ткаченко.

Так, він вказав на те, що на тлі запровадженого "карантину вихідного дня" останні дні "щодобова кількість інфікованих коронавірусом знизилася".

"Але питання, що нас очікує завтра – залишається відкритим. Ситуація має бути прогнозованою. Українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати. Розтягнута у часі “червона зона” не може бути безкінечною, через негативний вплив на економіку", – зауважив Ткаченко.

Водночас він зазначив, що, за озвученим наразі планом МОЗ, українців чекає поки що останній "карантин вихідного дня", і цього чекають всі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень.

"Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм і про малий та середній бізнес тощо", – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів