Поділитись:

Скільки коштів залучать в Україні для подолання наслідків коронавірусу

Вівторок, 24 листопада 2020, 02:13
Скільки коштів залучать в Україні для подолання наслідків коронавірусу

Кабмін ухавлив рішення про укладення Угоди про позику між Україною та МБРР, що передбачає залучення багатомільйонної позики на боротьбу з наслідками COVID-19.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан , -  передає УНН.

“На сьогоднішньому позачерговому засіданні Кабмін схвалив проєкт розпорядження Президента України "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародними банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України") між Україною та Міжнародними банком реконструкції та розвитку", а також проєкт відповідного розпорядження уряду”, - повідомив Мокан.

З його слів, проектом акту передбачається “визнати за доцільне залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проєкту "Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19" та залучити 300 млн. $ для проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Також, зі слів нардепа, відповідна позика надасть можливість уряду залучити додаткові кошти задля покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні.

Для цього планується:

  • запровадження надзвичайних грошових трансфертів для осіб та домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію COVID-19;
  • підтримки бідних домогосподарств за допомогою існуючої в країні Програми Державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;
  • зміцнення систем та інституцій надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів