Поділитись:

Офіс генпрокурора розслідує участь 250 іноземців із 31 країни у складі бойовиків на Донбасі

Вівторок, 24 листопада 2020, 14:26
Офіс генпрокурора розслідує участь 250 іноземців із 31 країни у складі бойовиків на Донбасі

Офіс генерального прокурора розслідує кримінальні провадження щодо 250 іноземних найманців у складі незаконних збройних формувань Росії, які воюють на Донбасі.  

Про це розповів заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов в інтерв’ю ZN.UA

Зі слів посадовця, Офіс генпрокурора розслідує кримінальні провадження, зареєстровані за фактом участі 250 найманців-іноземців із 31 країни світу. Географія широка: Європа, Азія, Америка.

Гюндуз Мамедов розповів, що наприкінці жовтня в ЄРДР внесли факт вербування, фінансування, навчання найманців громадянином Фінляндії для участі в конфлікті у складі незаконних збройних формувань РФ.

«Свою «діяльність» він вів у своїй країні: вербував, збирав гроші, військове спорядження, покривав витрати на квитки, паспорти, візи. Був нагороджений медаллю «За освобождение Крыма», – зазначив він.

Якщо говорити загалом про спеціалізацію найманців, то Гюндуз Мамедов зауважив, що це переважно снайпери, кулеметники, розвідники й артилеристи в таких іррегулярних, не передбачених законом збройних формуваннях, як «Восток», «Призрак», «Оплот», «Пятнашка» тощо. Окремі з них ставали командирами дивізіонів і рот.

«Тому неважливо, хто скоїв злочини, у воєнного злочинця, в даному контексті, немає національності. Я б говорив про невідворотність покарання, а воно обов'язково настане. Адже такі тяжкі злочини, якими є воєнні злочини, не мають термінів давності», – додав він.

Загалом Офіс генпрокурора розслідує понад 20 тисяч кримінальних правопорушень у більш ніж п'яти тисячах проваджень. Ця статистика охоплює всі злочини, пов'язані зі збройним конфліктом. У них фігурує майже дев'ять із половиною тисяч осіб. З них — сотні громадян РФ, у тому числі вище політичне та військове керівництво країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів