Поділитись:

У Польщі відкрили командування армійського корпусу США

Вівторок, 24 листопада 2020, 04:41
У Польщі відкрили командування армійського корпусу США

У Польщі відкрили   командування  армійського корпусу США, яке збільшить чисельність американських військовослужбовців в Польщі приблизно до 5500 осіб. Така структура наразі єдина в Європі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Польщі, -  пише "Громадське".

«Присутність передового командування тут, на польській землі, є гарантією, яка утримає потенційного агресора. З Познані 5-й корпус буде командувати сухопутними військами США, які діють на східному фланзі НАТО», — заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

У відомстві зазначили, що понад 200 американських солдатів будуть служити в місті Познань. Командування 5-го армійського корпусу США в Польщі буде єдиною структурою такого рівня, розгорнутою в Європі.

У Міноборони країни підкреслили, що основним завданням американського корпусу військових буде координація і контроль сухопутних військ США в Європі, оперативне планування, співпраця і синхронізація сил США з військами інших країн НАТО.

Що передувало?

Перед цим, 15 жовтня, президент Анджей Дуда ратифікував угоду між Польщею і США про розширення співпраці у сфері оборони. Цю угоду підписали 15 серпня у Варшаві глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак та державний секретар США Майкл Помпео.

Угода про посилене оборонне співробітництво (Poland — United States Enhanced Defense Cooperation Agreement) якраз і передбачала створення Передового командування 5-го армійського корпусу США в Польщі.

Вона також передбачала можливість подальшого збільшення присутності збройних сил США в Польщі та організації масштабніших військових навчань армії США, ніж раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів