Поділитись:

Для лікарів у Польщі скасували кримінальну відповідальність при лікуванні COVID-19

Субота, 24 жовтня 2020, 02:05
Для лікарів у Польщі скасували кримінальну відповідальність при лікуванні COVID-19

У Польщі скасували кримінальну  для лікарів, які допустять ненавмисну помилку при лікуванні пацієнтів з коронавірусом.

Про це інформує  Корреспондент.net.

"Поправка передбачає, що якщо лікар, який лікує пацієнта з коронавірусом, здійснює ненавмисну ​​лікарську помилку, яка не призводить до тяжких наслідків для пацієнта, його не каратимуть", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що рішення підтримали 423 депутати, проти були 11, 9 утрималися.

У новому законі також передбачені заходи щодо підвищення зарплат медикам, які працюють з хворими з COVID-19, послаблення в нормах працевлаштування медичного персоналу, зокрема в процедурах допуску до цієї роботи іноземців.

Наступного тижня закон буде розглянутий Сенатом (верхньою палатою парламенту), після чого відправиться на підпис президента.

Швидкість поширення інфекції в Польщі в останні два тижні швидко зростає, і зараз встановилася на дуже високому для країни рівні - понад 10 тис. хворих на день.

На даний момент в Польщі  кількість виявлених випадків інфікування коронавірусом досягла 214 тис., 4 тисячі, які заразилися, померли, понад 102 тисячі одужали.

У четвер був зафіксований черговий максимум - за добу виявили 12 107 нових випадків зараження. У республіці введено повсюдний масковий режим і ряд інших обмежень, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів