Поділитись:

Не з усіх сіл Луцької ОТГ зручно дістатися міста: як вирішуватимуть проблему

Субота, 21 листопада 2020, 22:00

Проблеми з доїздом в новоприєднаних громадах, якій увійшли до Луцької ОТГ існують, - розповіла Суспільному жителька села Сьомаки Марія Прус.

З села Забороль до обласного центру щодня курсують 8 маршруток, - розповів Заборольський сільський голова Валерій Боярський. Проте проблема зі сполученням є у віддалених населених пунктах громади. Зокрема, не вистачає маршрутів за напрямком Одеради-Городок-Сьомаки. Тут є лише по одному ранковому та вечірньому рейсу. Потрібно було ще б по одному додатковому, - каже сільський голова. Така ж ситуація по Боголюбах. Між Боголюбами та Заборолем взагалі не має маршрутного сполучення, - додає Валерій Боярський.

Марія Прус жителька села Сьомаки. Щодня їздить на роботу в Луцьк. Каже: "Багато людей працює у Луцьку з нашого села, останній рейс йде о 18:30. Та й, навіть, робота, коли завершується о 18:00, то все одно не встигаєш на маршрутку".

З перевізниками ведуть перемовини щодо налагодження транспортного сполучення сіл з обласним центром, - розповідає керівник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов. Нині ж триває процес виготовлення електронних квитків для пільгових категорій та учнів шкіл, які проживають у селах Луцької ОТГ.

Щоб розв'язати проблему транспортного сполучення, у міській раді будуть спиратися на мережу приміських автобусів, які вже курсують за цими напрямками. Залучатимуть й тих перевізників, які уклали договори з облдержадміністрацією, - каже Володимир Степанов.

Нагадаємо, згідно із реформою місцевого самоврядування до Луцької ОТГ доєднається 31 населений пункт, де проживає понад 20 тисяч жителів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів