Поділитись:

«Луцькводоканал» отримає гроші на реконструкцію каналізаційних станцій

Вівторок, 17 листопада 2020, 18:12
«Луцькводоканал» отримає гроші на реконструкцію каналізаційних станцій

КП «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою отримали погодження Міністерства фінансів України, необхідне для залучення інвестиційних коштів від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) на реконструкцію чотирьох канлізаційно-насосних станцій у Луцьку та систем подачі води.

Про це повідомили в пресслужбі підприємства. 

Також у межах проєкту «Підвищення енергоефективності та надійності системи водопостачання та водовідведення м. Луцька» підприємство отримає грантові безповоротні кошти на встановлення загальнобудинкових комерційних приладів обліку води в частині багатоквартирних житлових будинків Луцька, що не створили ОСББ.

Залучення міжнародних інвестицій – це тривалий і кропіткий процес, і лише невелика частина водоканалів України ефективно використовує міжнародні програми розвитку для модернізації обладнання, впровадження енергоефективних рішень та ін. КП «Луцькводоканал» є одним із найактивніших учасників міжнародних програм розвитку і модернізації в нашій країні. Зокрема, в 2019 році, поруч із роботою над проєктом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) реконструкції очисних споруд села Липляни, підприємство розпочало роботу над черговим міжнародним проєктом у співпраці з НЕФКО. Це дозволить вже у 2021 році запровадити енергоощадні заходи на підприємстві, зокрема модернізувати каналізаційно-насосні станції (КНС), а також системи подачі та підкачування води. Загальна сума фінансування проєкту – близько 60 млн грн, з яких 6,5 млн грн – це європейські грантові кошти, котрі не потрібно повертати. Ці кошти будуть спрямовані на встановлення загальнобудинкових приладів обліку води.

Зі слів директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, підписання остаточного договору планується до кінця цього року, далі приступлять до виконання робіт із модернізації КНС та мереж водопостачання. Вся технічна документація, висновки технічних експертів консультантів від НЕФКО підготовлені. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
26 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
05 вересня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023