Поділитись:

У Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води

Середа, 11 листопада 2020, 22:10

КП «Луцькводоканал», за підтримки Луцької міської ради, приступив до буріння двох нових артезіанських свердловин. Подібні роботи у нашому місті велися лише у 80-х роках.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Із урахуванням кліматичних змін у світі та виникненням проблем з прісною водою в багатьох містах України підприємство «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою здійснили аудит наявних водних ресурсів та оцінку потреб і можливостей водного забезпечення у Луцькій ОТГ. Разом із фахівцями підприємства «Рівнегеологорозвідка» проведено аудит усіх артезіанських свердловин «Луцькводоканалу» і розпочато буріння двох нових артезіанських свердловин великої продуктивності в межах 120 м³ на годину. Глибина буріння сягає 80 та 100 метрів. Діаметр отвору свердловин – 0,5 м.

"Створення нових артезіанських свердловин – один із ключових стратегічних напрямків розвитку Луцька в питанні забезпечення водними ресурсами, що дозволить планувати водні витрати на 10-15 років", - йдеться у повідомденні.

Цікаво, що останні артезіанські свердловини бурилися у Луцьку ще за часів радянського союзу. Такі роботи у нашому місті відбуваються вперше за увесь період незалежності України.

Також готуються експертні звіти на буріння ще трьох артезіанських свердловин великої продуктивності і уже навесні підприємство приступить до виконання запланованих робіт.

Нові свердловини дозволять в майбутньому додатково підіймати з підземних джерел близько семи тисяч метрів кубічних води для забезпечення потреб Луцької ОТГ. Також вони гарантуватимуть безперебійну та надійну подачу води на десятиліття, поліпшать надійність і безперебійність відбору води в необхідних обсягах навіть за умов кліматичних змін.

До відома – «Луцькводоканал» подає 45 млн літрів води щодоби! За обсягом – це приблизно п’ять дев’ятиповерхових двопід’їзних будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів