Волинський автодор «погорів» на «відкатах» від «Великого будівництва» Зеленського (фото)

Вівторок, 17 листопада 2020, 11:11

фото ілюстративне

Керівництво ДП «Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва у Волинській області» організували схему отримання «відкатів» від суб’єктів господарської діяльності.

Про це ІА «Конкурент» стало відомо із власних джерел у правоохоронних органах.

Прокурори задокументували злочинну схему вимагання та отримання неправомірної у вигоди групою службових осіб ДП «Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва у Волинській області», які організували злочинну схему з вимагання та отримання коштів як «відкату» у розмірі 60 тисяч гривень.

Встановлено, що т.в.о. директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва» та його заступники систематично вимагали від суб’єктів господарської діяльності 20 % коштів від загальної вартості укладених договорів на встановлення камер відеонагляду на об’єктах будівництва в рамках програми «Велике будівництво», у тому числі на автодорогах Волині.

Попередньо, задокументовано факти вимагання фігурантами неправомірної вигоди у вигляді встановлення системи відеонагляду у квартирі одного з них вартістю 12 тисяч гривень (20 % від вартості попередньо укладеного договору) та у вигляді грошових коштів у сумі 23 тисячі гривень.

16 листопада 2020 року у приміщенні кафе «Сулі-Гулі» в Луцьку заступника директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва» затримали «на гарячому» під час отримання останньої частини грошей – 25 тисяч гривень – для подальшої передачі частини коштів іншим фігурантам.

На даний час тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів, вирішується питання про затримання у порядку ст. 208 КПК України, оголошення підозр трьом фігурантом та обрання міри запобіжного заходу відносно останніх.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: