Поділитись:

Дав 500 гривень, а заплатить 17 тисяч: волинянина оштрафували за хабар поліції

П'ятниця, 13 листопада 2020, 15:20

фото ілюстративне 

Волинянина покарають за спробу відкупитися від відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. 

Маневицька місцева прокуратура скерувала до суду із угодою про визнання винуватості матеріали кримінального провадження про надання 22-річним волинянином неправомірної вигоди працівникам поліції, – інформує пресслужба прокуратури Волині. 

Уночі 28 вересня 2020 року у приміщенні стаціонарного поста патрульної поліції в селі Оконськ Маневицького району молодик, аби не бути притягнутим до відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, запропонував поліцейським 500 грн.

Згодом водій визнав свою винуватість у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (ч.1 ст. 369 КК України). Йому узгоджено призначення покарання у виді штрафу в сумі 17 000 грн. Далі – слово за судом.

Обласна прокуратура області вкотре попереджує – згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів