Поділитись:

Не вистачає людей: у Жидичині член комісії попався на порушенні (відео)

Неділя, 15 листопада 2020, 10:23

На виборчій дільниці №070296, що у селі Жидичин Луцької громади, один член комісії перевіряв документи та видавав бюлетені.

Про це повідомляє пресслужба Громадянської мережі ОПОРА.

Спостерігачка ОПОРИ помітила, що із перевіркою документів, списком виборців та видачею бюлетенів за одним зі столів працює один член комісії – він видав бюлетень одному виборцю.

На зауваження спостерігачки, що законодавство передбачає двох людей для роботи за столом, у комісії зазначили, що їм не вистачає членів комісії. Мовляв, усі люди розподілені та виконують інші обов’язки – друга людина здійснювала температурний скринінг. 

Зрештою, на зауваження відреагували та порушення усунули – за стіл посадили члена комісії, котрий виконував інші обов’язки. Однак згодом спостерігачка помітила ще один факт видачі одним членом комісії – тут знову пояснили це нестачею людей.

Окрім того, як стало відомо ОПОРІ, у день повторного голосування з виборів Луцького міського голови, усі дільниці відчинилися вчасно.

Відповідно до частини 3 статті 248 Виборчого Кодексу України, під час проведення голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії після пред'явлення виборцем одного з документів, зазначених у пунктах 1, 2 частини першої статті 8 цього Кодексу, за умови наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах (враховуючи відмітку в графі "Примітка" щодо постійної нездатності пересуватися самостійно або запису "Голосує за місцем перебування") надає виборцю список виборців для підпису; другий член дільничної виборчої комісії у позначеному місці на контрольному талоні виборчого бюлетеня вписує своє прізвище, ініціали, ставить підпис та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці. Виборець ставить підпис за отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня. Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня контрольний талон та видає виборцю виборчий бюлетень. Член виборчої комісії повідомляє виборцю, скільки виборчих бюлетенів він отримав. Контрольні талони виборчих бюлетенів зберігаються у члена комісії, який видав виборчі бюлетені. При цьому робити на виборчих бюлетенях будь-які інші позначки забороняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
29 січня 2024
20 січня 2024