Поділитись:

У Луцьку спостерігачку ОПОРИ не допустили на виборчу дільницю

Неділя, 15 листопада 2020, 08:50

У Луцьку спостерігачку Громадянської мережі ОПОРА не допустили на ранкове засідання дільничної виборчої комісії №071104, що працює на спеціальній виборчій дільниці.

Інцидент трапився у день повторного голосування з виборів Луцького міського голови, – повідомляє пресслужба Громадянської мережі ОПОРА.

Йдеться про виборчу дільницю, розміщену у комунальному підприємстві «Волинський медичний центр терапії залежностей» Волинської обласної ради. Спостерігачка вчасно прибула до дільниці, проте, попри наявність негативного тесту на коронавірус, її не впустили на ранкове засідання. Відповідне рішення ухвалили після голосування комісії.

Спостерігачка надала комісії ксерокопію тесту та продемонструвала та мала із собою телефонну електронну версію результатів, які надійшли із лабораторії, проте їй не дозволили пройти на засідання. У комісії вимагали саме паперовий оригінал із печаткою, тож порадили спостерігачці роздрукувати його у лабораторії та повернутися. Натомість комісія не надала спостерігачці документу, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка.

На місце події спостерігачка викликала поліцію.

З аналогічною копією інший спостерігач ОПОРИ безперешкодно потрапив на засідання спецдільниці ДВК №071096, що теж знаходиться у медичному закладі.

Відповідно до пункту 1 частини 9 статті 60 Виборчого кодексу України, офіційний спостерігач від громадської організації має право бути присутнім із дотриманням вимог цього Кодексу на засіданнях окружної, територіальної (територіальних), дільничних виборчих комісій відповідного територіального виборчого округу.

Нагадаємо: у неділю, 15 листопада, у Луцьку відбувається другий тур голосування на виборах міського голови. За посаду очільника міста змагаються радник чинного мера Ігор Поліщук від партії "За майбутнє" та самовисуванець, гендиректор "Волиньстандартметрології" Богдан Шиба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів