Поділитись:

Маршрутка єдина і переповнена: мешканці села під Луцьком не можуть дістатися додому

П'ятниця, 13 листопада 2020, 11:40

До села Промінь, що під Луцьком, маршрутка їздить раз на дві години. В обідню пору цього достатньо, але в години пік зранку та ввечері транспорт завжди переповнений. Люди їдуть до Луцька на роботу і з неї, везуть дітей у садочок, якого в селі немає. Через карантин і високі штрафи водії дедалі частіше відмовляються брати пасажирів, а тому для мешканців села потрапляння додому перетворилося на своєрідну рулетку. 

У четвер, 12 листопада, мешканка села Промінь описала ситуацію в мережі. Під її фейсбук-дописом одразу назбиралася низка коментарів від односельців. Вони скаржаться, що ані влада, ані перевізник нічого не роблять для розв'язання проблеми. 

"Зараз карантин, і поліція перевіряє, чи дотримуються обмеження за кількістю людей водії. Наша маршрутка завжди порушує правила. Вона справді переповнена, бо як відмовити людям поїхати додому чи на роботу?" – розповідає ситуацію журналістам ІА "Конкурент" жінка. 

Зі слів жінки, після ажіотажу навколо допису перевізник дещо змінив умови, а проте навіть цього не достатньо, аби покращити ситуацію. 

Так, відтепер зранку із Променя будуть три рейси – о 6:45, о 7:15 та о 7:55. Вони їхатимуть через цукровий завод до "Кромберга" та на ЛПЗ. Там буде кінцева зупинка, і людям доведеться ще зайві рази пересідати, аби дістатися до місця роботи. Ввечері графік не змінився, і людям після роботи можна буде доїхати додому о 17:15 або ж о 19:15. 

Мешканці, каже наша співрозмовниця, просять пустити на маршрут два автобуси. Хай би один їхав за новим маршрутом на ЛПЗ, а інший курсував так, як курсував до того. Адже таким чином можна було б уникнути переповнення і люди не боялися б не потрапити на роботу чи додому. За таких умов, зі слів жінки, перевізнику доведеться значно піднімати ціну на проїзд: замість 8 гривень, які платять мешканці Променя сьогодні, поїздка до обласного центру їм може обійтися у 18. 

У селі кажуть, готові платити і стільки. Бо ж таксі із Луцька до Променя коштує близько 70-100 гривень, а якщо їхати на ЛПЗ та робити дві пересадки на міських маршрутках, це буде вартувати навіть більше. 

Перевізник Олег Колеснік ситуацію добре знає, а проте простого виходу не бачить. Каже, що запустити два автобуси на маршрут – нерентабельно. Зараз разом із очільником громади він напрацьовує максимально зручний для пасажирів графік. Імовірно, ще один додатковий рейс також буде ввечері. 

В обласному управлінні транспорту про проблему поки не чули, адже не було жодного звернення мешканців. Очільниця управління Наталія Остапкович каже: якщо звернення таки зареєструють, в управлінні будуть проводити конкурс на додаткове перевезення за цим маршрутом. Чиновниця пояснює, що це єдиний можливий спосіб забезпечити транспортні послуги в умовах обмежень, які диктує карантин. 

Тим часом під дописом у мережі продовжується хвиля нарікань. Люди починають говорити навіть про мітинг і перекриття дороги у разі, якщо їх потреби ніхто не почує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів