Поділитись:

Місцеві бюджети Волині отримали за землю майже 400 мільйонів гривень

Четвер, 12 листопада 2020, 09:00
Місцеві бюджети Волині отримали за землю майже 400 мільйонів гривень

Із загальної суми плати за землю, що надійшла до місцевих бюджетів Волині у січні-жовтні 2020 року, 308,2 мільйона гривень – це внесок юридичних осіб. 63,5 мільйона гривень земельного податку до бюджетів громад сплатили фізичні особи.

Загалом місцеві бюджети Волині отримали на 2,2 відсотка більше плати за землю проти аналогічного періоду торік. Ріст надходжень з плати за землю має місце як серед юридичних, так і фізичних осіб, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

«Оскільки плата за землю, як різновид податку на майно, залишається одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів, кожна громада повинна бути зацікавлена у впорядкуванні земельних відносин на своїй території. За належної уваги керівників ОТГ до питання оформлення підприємствами та фірмами правовстановлюючих документів на земельні наділи, а також інформування громадян про важливість сплати земельного податку, місцевий бюджет стабільно отримуватиме передбачені законом податкові надходження», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі краю звертають увагу громадян – власників землі та землекористувачів, на обов’язковості перерахування до бюджету земельного податку. Несплата земельного податку своїм наслідком матиме формування податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Отож, якщо ви – власник земельної ділянки, але з певних причин не отримали повідомлення від ДПС про нараховану суму земельного податку чи інформація у повідомленні містить неточності, варто провести звірку з податковою службою. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі. Зокрема, отримати консультації щодо підстав нарахування майнових податків та провести звірку можна за місцем вашої податкової адреси. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів