Поділитись:

В Україні спростили процедуру відкриття пенсійних рахунків

Четвер, 12 листопада 2020, 07:23
В Україні спростили процедуру відкриття пенсійних рахунків

Для одержувачів пенсій та грошової допомоги запровадили процедуру "єдиного звернення", що передбачає отримання коштів на банківський рахунок.

Зміни до відповідної постанови уряд прийняв на засіданні 11 листопада.Про це інформує  "Суспільне".

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, раніше отримувачу пенсії потрібно було йти до Пенсійного фонду, потім — до банку для відкриття рахунку, а далі чекати результату й знову йти до банку.

"Це була ціла процедура, вона була досить обтяжлива, і під час коронавірусу процедура стала ще й дуже небезпечною. Тепер має запрацювати політика одного звернення, коли людина просто звертається до Пенсійного фонду, далі за зверненням самого фонду або органу соціального захисту буде відкрито рахунок у банку", - сказав Шмигаль.

Раніше при зверненні до Пенсійного Фонду України чи органів соціального захисту населення людині потрібно було піти та відкрити рахунок для отримання пенсії чи одразу на місці обрати отримання пенсії через "Укрпошту".

Спрощення процедури відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій та грошової допомоги передбачає можливість відкриття таких рахунків уповноваженими банками за бажанням одержувача за зверненням органів Пенсійного фонду та органів соціального захисту населення.

Такі зміни необхідні для зменшення кількості відвідувань громадянами установ при призначенні пенсії або грошової допомоги у зв'язку з поширенням COVID-19.

"Для відкриття такого рахунку потрібно буде лише один раз звернутися до органу Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення, що сприятиме вибору одержувачами способу отримання виплат через поточні рахунки в уповноважених банках, поширенню практики використання безготівкових розрахунків і, відповідно, зменшенню контактів з іншими особами", - йдеться в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів