Поділитись:

У США помер другий співавтор мультсеріалу "Скубі-Ду"

Середа, 11 листопада 2020, 02:54
У США помер другий співавтор мультсеріалу «Скубі-Ду»

Співавтор мультсеріалу Скубі-Ду Кен Спірс помер у віці 82 років від ускладнень, викликаних деменцією з тільцями Леві. Він створював анімованих персонажів разом зі своїм творчим партнером Джо Рубі, який помер у серпні цього року.

Як пише Суспільне з посиланням на BBC, син Спірса Кевін підтвердив, що його батько помер у Лос-Анджелесі 6 листопада.

"Warner Bros. Animation засмучена, дізнавшись про смерть Кена Спірса, і ми посилаємо наші найтепліші думки його близьким. Він був справжнім новатором в галузі, чий дар гумору і розповіді продовжує радувати публіку. Ви не можете знайти у світі екран, на якому не відтворювалася б версія "Скубі-Ду". Ми, як і раніше, надихаємося його роботою у Warner Bros. Animation, для нас велика честь продовжувати спадщину його улюблених персонажів", – заявив президент Warner Bros Сем Регістер.

У США помер другий співавтор мультсеріалу «Скубі-Ду»

Кен Спірс народився в Лос-Анджелесі 12 березня 1938 року й уперше зустрів Рубі, коли обидва працювали звукорежисерами і штатними письменниками в анімаційній студії Hanna Barbera. Там вони створили дитяче надприродне шоу "Скубі-Ду, де ти!", в якому розповідається про команду чотирьох підлітків — Фреда Джонсі, Дафні Блейк, Велму Дінклі, Норвілла "Шеггі" Роджерса і балакучого собаку на ім'я Скубі-Ду, які подорожують США і розслідують таємниці за участю, нібито, надприродних істот. За сюжетом, німецький дог Скубі є боягузливим, але добродушним. Шоу дебютувало на CBS у вересні 1969 року.

Спірс і Рубі написали та відредагували все, крім чотирьох з перших 25 серій. Вони продовжували створювати персонажів і їх попросили керувати ранковими суботніми мультфільмами на CBS, а пізніше вони виконували ту ж роботу для телеканалу ABC.

Офіційний акаунт "Скубі-Ду" в Instagram віддав данину Спірсу зображенням створених ним персонажів із підписом: "Кен Спірс 1938-2020".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів