Поділитись:

Волинська спілка письменників відзначила 40-річчя

Середа, 11 листопада 2020, 06:56

У Луцьку відзначили 40-річчя із дня створення Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

Про це йдеться на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці.

У вівторок, 10 листопада, в Палаці культури у Луцьку відбулася творча зустріч з нагоди 40-річного ювілею із дня створення Волинської обласної організації Національної спілки письменників України. Привітати та вручити нагороди волинським письменникам приїхав заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик.

«Надзвичайно приємно знаходитися тут та вручати нагороди за вашу неоціненну творчість. Я хочу усіх привітати, окрім 40-річчя вашої організації, із Всеукраїнським днем працівника культури та Днем української мови та писемності, які відзначали вчора. Адже ви є носіями генетичного коду української нації – української мови, за допомогою якої творите і цим самим прославляєте не тільки нашу область, а й всю Україну», – сказав Костик письменникам.

Почесними грамотами Волинської обласної державної адміністрації за плідну творчу працю, високу професійну майстерність, популяризацію українського слова та з нагоди 40-річчя Волинської обласної організації Національної спілки письменників України нагороджено:

- Сергія Цюриця;

- Володимира Лиса;

- Йосипа Струцюка;

- Гуменюк Надію;

Подяку голови Волинської облдержадміністрації оголошено:

- Наталії Шульській;

- Еліні Форманюк;

- Клавдії Корецькій;

- Ігореві Ольшевському.

До слова, на Волині обласна організація Національної спілки письменників України створена 25 жовтня 1980 року. Саме тоді в Колодяжному тодішній голова Спілки Павло Загребельний підписав протокол про створення волинської філії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів