Поділитись:

Педофіли на Волині: як розпізнати збоченця та куди звертатися за допомогою

Понеділок, 09 листопада 2020, 11:10
Педофіли на Волині: як розпізнати збоченця та куди звертатися за допомогою

За останній рік на Волині почастішали випадки сексуального розбещення та зґвалтування. Серед основних причин в поліції виділяють низьку сексуальну культуру серед населення.

Інна Остапович, начальниця сектору ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Волинської області, каже, що, вивчаючи причини і умови таких діянь, можна побачити, що найчастіше потерпають від сексуального насильства в сім’ях, що опинилися в життєва складних обставинах.

«Кожен випадок є індивідуальний. Дитина, яка потребує додаткової уваги, любові, тепла, буде йти на контакт, і, як правило, педофіли цим користуються. Дитина стає дуже замкнутою і батьки повинні на це звернути увагу», – начальниця сектору ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Волинської області.

Зі слів поліцейської, дорослих осіб, що здійснюють зґвалтування щодо дітей, фізіологічно виявити не можливо і на сьогодні медицина не має чіткого портретуа педофіла.

«Діти не повинні боятися поліцейських. Поліція стоїть на захисті їхніх законних прав та інтересів. Є національна дитяча гаряча лінія – 116111, куди дитина може звернутися анонімно. У кожному територіальному відділені поліції є інспектор з ювенальної превенції, який також може допомогти. Якщо немає зв’язку з батьками, то можна зателефонувати на номер 102. Головне – не боятися, тому що педофіли, як правило, залякують дітей», – зазначила Інна Остапович. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів