Поділитись:

"Бог сказав убити 15 людей": як затримували винуватця різанини в Кривому Розі (відео)

Неділя, 08 листопада 2020, 12:48

У Кривому Розі 7 листопада 29-річний чоловік напав на перехожих просто на вулиці. З кулаками й ножем він вбив 2 людей, ще 8 завдав поранень.

За даними медіа, близько 17:00 стало відомо, що у Кривому Розі у дворі будинку 62 вулиці Героїв АТО знайшли тіла двох чоловіків з ножовими пораненнями. На місце злочину виїхали правоохоронці. Патрульні під час обстеження прилеглої до місця виявлення тіл території побачили підозрілого чоловіка. Його негайно затримали.

У мережі невдовзі з'явилося відео затримання. Ймовірний нападник заявив, що вбивав, бо так йому "Бог велів". Називав він себе й Адамом, й Осірісом, розповідав, що народився у пеклі й саме там прописаний. Збирався вбити 15 людей, але скільки насправді вбив – сказати не зміг.

Він також заявив, що перед скоєнням злочину приходив до поліції з ножем і розповідав про свої наміри, але його не зупинили. Заступник очільника МВС Антон Геращенко згодом спростував цю інформацію.

 

Кримінальне провадження за фактом злочину розпочали за статтею 115 ККУ про умисне вбивство. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

У поліції розповіли, що зловмисник атакував людей на вулицях Героїв АТО, Сепа Тильго, Вадима Гурова, Ліни Костенко, Ветеранів Труда і проспекті Гагаріна. Жертв не обирав ані за статтю, ані за віком – бив усіх, хто траплявся на шляху.

Наймолодшим постраждалим став 9-річний хлопчик. Він наразі перебуває у лікарні з різаною раною на щоці. Найстаршою жертвою була 83-річна пенсіонерка – нападник кілька разів вдарив її кулаками в обличчя. Загиблими виявилися 60-річний батько та 30-річний синпрізвище родини – Косицькі. За попередньою інформацією, у старшого чоловіка – 5 ножових поранень на спині й 6 спереду, молодшого вбили двома ударами ножем.

Нападника патрульні затримали "з закривавленим ножем у той момент, коли він намагався зарізати жінку з маленькою дитиною". Підозрюваний – 29 річний мешканець Кривого Рогу Тарас Сергійович Усенко. Він нещодавно їздив на заробітки в Чехію, а повернувся звідти, зі слів рідних, іншою людиною. Тоді й почав говорити про голоси й демонів, але при цьому не поводився агресивно. У помешканні затриманого "на стінах виявили дивні містичні символи й концентричні малюнки". Цим зображенням оцінку даватимуть експерти у психіатрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів