Поділитись:

У чотирьох волинських лікарнях закінчилися ліжкомісця із киснем

Неділя, 08 листопада 2020, 10:41
У чотирьох волинських лікарнях закінчилися ліжкомісця із киснем

У чотирьох лікарнях, до яких госпіталізовують недужих на коронавірусну інфекцію, не лишилося вільних ліжкомісць із підведеним киснем.

Про це Суспільному розповів заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Загалом в області є 18 опорних медзакладів де лікують COVID-19.

«Усі кисневі ліжкомісця станом на 6 листопада зайняті у Волинській обласній клінічній лікарні, а також у Горохівській, Ковельській та Луцькій центральних районних лікарнях. З-поміж усіх госпіталізованих волинян – 271 є кисневозалежним», – розповів Ігор Чуліпа.

Загалом у лікарнях області з діагнозом «коронавірус» ушпиталено 791 волинянина.

Наприкінці жовтня уряд зобов'язав очільників обласних державних адміністрацій забезпечити лікарняні ліжка киснем на 80%. Зі слів заступника голови Волинської ОДА, з 1404 ліжкомісць киснем нині забезпечені 427. 

В ОДА кажуть, що нині працюють над збільшенням кількості ліжок із киснем.

У Маневицькій ЦРЛ напередодні збільшили кількість ліжкомісць. До цього їх було 58, а госпіталізованих – 64, з них 46 із лабораторно підтвердженим COVID-19. Директор медзакладу підписав розпорядження про розгортання додаткових 15 ліжок.

«Кисневої станції у ЦРЛ поки немає. Обходяться концентраторами. Кількість пацієнтів, які потребують кисню постійно змінюється», – розповів медичний директор ЦРЛ Олег Бегаль.

З його слів, кисневозалежних у лікарні нині 20 осіб.

«Ми готуємо поки документи, проєктно-кошторисну документацію на встановлення кисневої станції, потому буде тендер, але самі розумієте, за один день це все не робиться», – розповів лікар.

Нещодавно Волинь отримала 16 мільйонів субвенції із Держбюджету на забезпечення госпіталізованих волинян киснем. Тому медзаклади, які ще не мають кисневих станцій готують документацію для розбудови кисневої мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів