Поділитись:

Санлікар Ляшко пояснив, коли школи повинні перейти на дистанційне навчання

П'ятниця, 06 листопада 2020, 09:00
Санлікар Ляшко пояснив, коли школи повинні перейти на дистанційне навчання

Відповідно до чинних норм школи повинні дослухатися до вимог уряду щодо переведення шкіл на дистанційне навчання, а не вирішувати це самотужки.

Про це в ефірі радіо «НВ» заявив головний санлікар країни Віктор Ляшко.  

«Сьогодні ми чітко кажемо: якщо школа потрапляє у червоний рівень епідеміологічної небезпеки, то вона не повинна працювати. Тобто переходити на дистанційну освіту. Це чинна норма постанови Кабміну. Якщо школа перебуває на території, яка відноситься до зеленого, жовтого, помаранчевого рівнів епіднебезпеки і понад 50% класів закрито, бо діти на самоізоляції, або захворіли, то школа також повинна переходити на дистанційну освіту», - пояснив Віктор Ляшко.

Також він додав, що нині пропонується, аби дитсадочки та школи (1-4 класи) не закривати навіть у червоному рівні, а дозволити працювати. А вже учнів з 5 класу можна переводити на дистанційну освіту, оскільки вони можуть навчатися на цій формі та залишатися самі вдома. Таким чином можуть батьки працювати.

Ляшко додав і щодо транспортних обмежень.

«Моє прохання до всіх мерів міст вже сьогодні думати і просити перевізників виводити більше рухомого складу на маршрути, аби зменшити скупчення людей в час пік саме в громадському транспорті», - зазначив санлікар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів