Поділитись:

В Україні запрацювала білоруська онлайн-школа

Середа, 04 листопада 2020, 01:05
В Україні запрацювала білоруська онлайн-школа

Білоруська онлайн-школа розпочала свою роботу в Україні. Після навчання учні отримуватимуть  атестат державного зразка.

Про це повідомила організаторка школи, білоруська акторка та лідерка рок-гурту Naka Анастасія Шпаковська, - інформує "Громадське".

«Друзі, я ділюсь чудовими новинами. Ми стартуємо з нашою першою в Україні білоруською онлайн-школою. Такою потрібною і важливою для білоруських дітей», ㅡ сказала Шпаковська.

Школа перший тиждень працює у тестовому режимі. Наразі у ній всього двоє учнів - діти самої Шпаковської. Проте до них вже у понеділок (9 листопада) зможуть долучитися інші діти.

Білоруська онлайн-школа юридично приєднана до двох приватних українських шкіл. Викладачі цих закладів викладатимуть основну навчальну програму для учнів російською мовою. Шпаковська пояснює ㅡ це тому, що зараз важко знайти українського вчителя, який би викладав українську шкільну програму білоруською мовою.

«З інших предметів у нас є лише два варіанти ㅡ або російська, або українська мова викладання. Ми вибрали російську, бо діти вже вчились російською мовою в Білорусі», ㅡ сказала Шпаковська.

Залучення українських викладачів дозволить учням онлайн-школи отримати український сертифікат державного рівня. Організаторка зазначила, що у школі будуть сформовані класи з 4 по 10 з поглибленим вивченням математики, англійської мови та програмування.

Нагадаємо, у вересня Анастасія Шпаковська повідомляла про відкриття першої білоруської онлайн-школи в Україні, яка працюватиме як повноцінний навчальний заклад, а не курси. У цій школі діти мають вивчати білоруську мову, літературу та історію, а також англійську мову та ІТ-технології.

За словами організаторки, така школа ㅡ необхідність для білоруських сімей, які змушені були мігрувати з країни через політичну ситуацію.

Білоруські біженці в Україні

Незгодні з режимом Олександра Лукашенка білоруси вирішили втекти від переслідувань до України. Загалом виїжджають найактивніші люди: студенти, фахівці IT та інтелігенція.

Люди їдуть через тиск влади та масові протести у Білорусі, які відбуваються вже третій місяць. Протестувальники обурені офіційними результатами президентських виборів. За даними ЦВК, перемогу з великим відривом здобув Олександр Лукашенко. Учасники протестів, як і низка країн Євросоюзу, США, Велика Британія, Канада та Україна, не визнають цих результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів