Поділитись:

В Україні створили онлайн-школу для дітей з Білорусі

Вівторок, 29 вересня 2020, 02:48
В Україні створили онлайн-школу для дітей з Білорусі

Анастасія Шпаковська, білоруська театральна акторка, що  виїхала з дітьми до  України, заявила про створення онлайн-школи для дітей з Білорусі.

Про це пише "Бабель".

Акторка заявила про початок зарахування учнів до першої білоруської дистанційної школи. Після навчання учням видадуть атестат державного зразка України.

За словами Шпаковської, в онлайн-школі планують вивчати білоруську мову, літературу та історію, а також англійську мову та IT-технології.

«На сьогоднішній день маємо повну домовленість про легалізацію цього проєкту. Ми можемо обіцяти всім випускникам нашої школи, що вони отримають державний атестат. Це будуть не просто якісь курси, не просто додаткова освіта. Це те, що може існувати зараз, і воно повинно існувати як школа», — додала акторка.

Вона закликала батьків потенційних учнів звʼязуватися з нею, щоб процес навчання можна було організувати швидше.

Водночас співголова Руху солідарності «Разам» Олена Толстая додала, що було б доцільно розробити проєкт створення білоруського університету в Україні:

«Білоруський університет потрібен як наступний щабель освіти. Сьогодні нам потрібно подумати про необхідність готувати нові білоруські кадри для нової демократичної Білорусі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів