Поділитись:

У Нововолинську на самоізоляцію можуть піти мінімум шість класів

Понеділок, 21 вересня 2020, 17:18
У Нововолинську на самоізоляцію можуть піти мінімум шість класів

Мінімум шість класів у Нововолинську може піти на карантин через коронавірус у вчителів. 

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповіла очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна

За її словами, якщо інформація про коронавірус у педагогічних працівників підтвердиться, освітянам доведеться приймати рішення про дистанційне навчання у декількох школах міста. 

Ідеться про ЗОШ №2, 3, 4, 5, 8 та ДНЗ №4, де, за повідомленням ЗМІ, коронавірус підтвердили у вчителів. 

"Я теж щойно із медіа це побачила. Річ у тім, що статистику щодо захворюваності дає наш лабораторний центр. Ми на підставі їхньої статистики приймаємо рішення щодо самоізоляції класів і шкіл. Ще з лабораторного центру інформації не було. 

Якщо ця інформація сьогодні підтвердиться, то із завтрашнього дня у нас змінюється кількість класів і шкіл на самоізоляції. Все залежить від кількості контактів учителя: якщо вчитель початкових класів – один клас закривається. Якщо вчитель старших класів, і читає у декількох класах, відповідно декілька класів будуть іти на ізоляцію", – коментує Людмила Плахотна. 

За її словами, рішення про ізоляцію класів будуть приймати індивідуально по кожному випадку. Адже, можливо, вчитель захворів два тижні тому. І якщо вже минуло два тижні від моменту, коли вчитель був на роботі востаннє, тоді на дітях це не відображається, пояснює чиновниця. 

До слова, в управлінні освіти Нововолинська кажуть, що підтвердити або спростувати інформацію про шість хворих педагогів вони не можуть, бо у них "самостійні заклади освіти, і таку інформацію веде кожен заклад окремо, або лікарня".  У понеділок, 21 вересня відбулася нарада із керівниками навчальних закладів, але навіть після неї рішення про те, чи відправляти клас на ізоляцію, кожна школа приймає самостійно. 

Начальниця міського управління освіти Ольга Лакиш у коментарі нашим журналістам пояснила, що на нараді із директорами шкіл вони обговорили алгоритм дій у разі виявлення коронавірусу в педагогічних працівників або дітей. 

"Управління освіти не закриває і не відправляє на самоізоляцію. Відповідно наказу, не відправляє на ізоляцію керівник закладу за рекомендацією лабораторного центру. У разі, якщо 50% класів будуть ізольовані, територіальна комісія прийматиме рішення про закриття закладу", – коментує освітянка. 

За її словами, наразі зі згаданих вище освітніх закладів на дистанційне навчання відправили тільки один клас у школі №8. До того ж навчатимуться дистанційно діти всього три дні, адже тоді збігає двотижневий термін. Проведуть моніторинг, і якщо діти здорові, вони зможуть повернутися до навчання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024