Поділитись:

«Мені що – битися з пасажирами?»: водій луцької маршрутки розповів, за що його оштрафували на 17 тисяч

Вівторок, 03 листопада 2020, 19:30

На водія маршрутки №26а у Луцьку працівники поліції склали адмінпротокол за порушення карантинних норм: у салоні автобуса знаходилися "стоячі" пасажири. Подія трапилася у вівторок, 3 листопада. У випадку, якщо суд визнає його винним, водій сплатить штраф у розмірі 17 тисяч гривень, власник маршрутки – 35 тисяч гривень.

Як розповів у коментарі ІА «Конкурент» водій Роман Черняк, поліція зупинила маршрутку у годину пік, коли люди їхали на роботу.

«Ситуація була досить неоднозначною. Поліція відвернула мою увагу, я навіть не встиг нічого сказати тим пасажирам. Але так, у мене і до тієї зупинки були "стоячі" пасажири. Це час пік – люди їдуть на роботу. Вдень я їжджу практично порожній. Говори людям щось чи не говори – вони не чують мене. От тільки мене оштрафували, я приїжджаю до ЦУМа, мене два рейси не було. Я на весь салон кричу, що не можу брати "стоячих" пасажирів, але всі дружно заходять, "пікають" валідатор і проходять далі по салону. Я роблю все можливе, але мені що – битися з пасажирами? У мене є розклад і маршрут, яких я повинен дотримуватися. Якщо не спинятися на зупинках, люди пишуть в чат повідомлення, що водій такий-то, а мені, мовляв, потрібно було на роботу», - розповідає водій.

Роман Черняк стверджує, що знає цю проблему, як ніхто інший. Вважає, що ситуацію може поліпшити збільшення кількості маршрутів.  

Начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов пояснює, що збільшення кількості транспортних засобів неможливе.

«У даний момент транспортних засобів не вистачає, але людей на роботу і з роботи потрібно довозити. На сьогодні по Луцьку працює 42-45 тролейбусів, маємо 162 автобуси, з них виїжджає 150-155, інші на ремонтах стоять.  Більше у наявності тролейбусів і автобусів немає ні в комунальному підприємстві, ні у перевізників», – пояснює ситуацію Володимир Степанов.

Наголошує, що є постанова Кабміну, яка забороняє перевозити "стоячих" пасажирів. Місцева влада не може скасувати таке рішення.

«Враховуючи дане питання, на сесії міської ради ще у кінці серпня до Кабміну, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства транспорту було направлено звернення про те, щоб вони написали алгоритм дій влади, перевізників у таких ситуаціях», – розповідає Володимир Степанов.

З його слів, 29 жовтня відбулася нарада з перевізниками, які також ініціювали звернення до Кабміну щодо вирішення проблеми. У зверненні йдеться про те, щоб дозволити перевезення пасажирів по кількості місць для сидіння плюс половина місць стоячих, яка передбачена заводом-виробником транспортного засобу.

«Звернення вчора уже пішло. Це ті кроки, які робить влада», – коментує начальник управління транспорту та зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
16:30
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024