Поділитись:

Розпочалося голосування за проєкти бюджету участі Луцької ОТГ: що пропонують у 2021 році

Неділя, 01 листопада 2020, 12:00
Розпочалося голосування за проєкти бюджету участі Луцької ОТГ: що пропонують у 2021 році

У Луцьку почалося голосування за проєкти, які беруть участь у Громадському бюджеті участі. Загалом допущено до голосування 59 ідей.

3 750 000 грн передбачено на реалізацію конкурсу Бюджету участі у 2021 році.
250 000 грн - максимальна сума фінансування одного проєкту.

Проголосувати, а також почитати детальніше про проєкти можна тут.

Щорічна процедура та порядок реалізації Бюджету участі передбачає наступні етапи:

- затвердження параметрів Бюджету участі на плановий рік;
- подання проєктів (з 01 вересня по 30 вересня конкурсного року);
- оцінка та прийняття проєктів до голосування (з 01 жовтня по 31 жовтня кокурсного року);
- голосування за проєкти (з 01 листопада по 10 листопада конкурсного року);
- визначення проєктів-переможців (з 11 листопада по 15 листопада конкурсного року);
- звітування та оцінка результатів проєкту.

 

 

№ проєкту

Назва проєкту

Автор проєкту

Бюджет проєкту, грн

Суть проєкту

1

#МістоNEWS

 

Будчик Мирослава Михайлівна

249 942

Створення #МістоNEWS, використання його як місця для соціальної активності та творчої привабливості міста: встановлення арт-лавки у формі книжки та інформаційний кіоск з картами туристичних маршрутів, інформацією про місто, майбутні події у місті тощо.

2

Поліпшення пішохідної доступності 55-го мікрорайону

Якимчук

Олена Володимирівна

250 000

В рамках проєкту пропонується облаштувати пішохідні доріжки західної частини 55-го мікрорайону, якими користується значна кількість мешканців та працівників підприємств, які користуються даним маршрутом, зокрема, ПАТ "ВГП" тощо.

3

Дитячий майданчик для дітей з обмеженими фізичними можливостями

Худолей Галина Василівна

249 128

Дитячий майданчик для дітей з ОФМ. Майданчик буде розташований у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Площа майданчика буде займати 225м. кв., на яких буде розташовано травмобезпечне покриття та 5 гойдалок.

4

Проведення всеукраїнського/

міжнародного дитячого футбольного турніру з залученням до участі клубів м. Луцька

Слабецький Олександр Володимирович

 

 

249 990

Організація та проведення всеукраїнського/міжнародного дитячого футбольного турніру з залученням до участі клубів м.Луцьк,з метою популяризації спорту та здорового способу життя. Термін запланованого заходу 09-11 січня 2021 року. В разі дії карантинних обмежень терміни можуть зміститись , але не пізніше 30.03.2021 року,або після завершення карантинних обмежень.

5

Встановлення огородження для існуючого футбольного поля (вул. Теремнівська, м. Луцьк)

Книш

Сергій

Петрович

250 000

 

Встановлення огородження на існуючому футбольному майданчику з трав”яним покриттям для проведення футбольних тренувань та матчів Чемпіонату України

6

Встановлення сучасних контейнерів для роздільного збору вторинної сировини

Стельмащук Ярина Михайлівна

250 000

Побутові відходи будуть роздільно збиратись у три контейнери: ПЕТ пляшки, скло, папір.

7

«Спортивні діти» – встановлення сучасного спортивного майданчика на території ДНЗ № 23

Демчук

Альона

Іванівна

249 114

Проектом передбачається здійснення благоустрою спортивного майданчика, встановлення багатофункціонального спортивно-ігрового комплексу (безпечного та якісного покриття, споруд, ігрового та спортивного інвентарю) для збереження та зміцнення здоров’я, особливо в теперішній час, коли діти - одна з найвразливіших верств населення, а також для організації дозвілля вихованців дошкільного закладу.

8

Багатофункціональний майданчик для загальної фізичної підготовки

Кулаков Олександр Володимирович

250 000

 

 

Інноваційно облаштований фізкультурний майданчик сприятиме підвищенню рівня загальної фізичної підготовки для всіх категорій населення мікрорайону. Також фізкультурний майданчик дає змогу впроваджувати та реалізовувати інноваційні форми роботи з дітьми та підлітками на свіжому повітрі. (бульвар Дружби Народів)

9

Шкільна бібліотека НВК 26 – простір особистісного розвитку дитини

Ричко

Людмила Анатоліївна

249 987

 

Шкільна бібліотека в умовах переходу до Нової української школи повинна бути не просто книгозбірнею і читальнею, а сучасним осередком освітнього простору. Перетворимо бібліотеку НВК 26 на місце, де учень зможе отримати навики саморозвитку, насолоджуватися атмосферою читального залу з належним забезпеченням науковою, художньою, довідковою літературою та перевагами цифрових технологій пошуку інформації.

10

Освітлена територія – запорука безпеки мешканців мікрорайону ЛПЗ

Антонюк

Сергій Андрійович

250 000

Територія Луцького НВК №24, а саме доріжки до школи та спортмайданчики вже багато років не освітлюються. Хоча це місце навчання, відпочинку, занять фізкультурою і спортом не лише школярів та вихованців ДЮСШа, але й більшості мешканців мікрорайону. Пропонуємо здійснити реконструкцію вуличного освітлення території НВК

11

Козацьке наметове таборування «Герць 2021»

Ковальчук

Роман Олександрович

250 000

Козацьке наметове таборування «Герць 2021» - це літній 10-денний табір, що відбувається в умовах, які максимально адаптовані до умов навколишнього середовища, що спрямоване на пристосування до природи, вміння цінувати її блага та забути про електронні гаджети з якими діти втрачають своє здоров’я та енергію. Національно-патріотичне виховання через призму козацького бойового мистецтва.

12

Кубок Луцька з рукопашу гопак

Ковальчук Катерина Миколаївна

 

250 000

 

 

Кубок Луцька з рукопашу гопак – це змагання з першого офіційно визнаного в Україні національного виду спорту – рукопаш гопак. Для успішного функціонування будь-якої країни, як незалежної держави, потрібно працювати над формуванням її інтересів, національно-патріотичних сил та розвитком молодого покоління через призму козацького бойового мистецтва. Кубок Луцька це спортивний та культурно-мистецький захід, метою, якого є формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді, для зміцнення суверенітету країни, як передумови загальної безпеки та добробуту нації.

13

Облаштування тренажерної площадки зі спортивними елементами

Гунько

Наталія Володимирівна

250 000

 

Облаштування тренажерної площадки позитивно вплине на здоров`я Лучан, буде популяризувати здоровий спосіб життя. (Ділянка між будинками вул. Д.Гордіюк,8 та вул. Конякіна,14а )

14

Реконструкція пішохідної зони на бульварі Дружби Народів

Ткачук

Євгеній Євгенович

249 947

 

Проєктом передбачається заміна покриття тротуару вздовж бульвару Дружби Народів від проїзду між будинками 3 та 7 та перехрестя з вулицею Грабовського. Проєкт є частиною концепції покращення пішохідної доступності мікрорайону ЛПЗ, який пропонуватиметься на затвердження міській раді.

15

Спортивно-ігровий майданчик для дітей з особливими освітніми потребами

Мицюк

Ярослав Олександрович

 

250 000

У рамках реалізації проєкту передбачено обладнання багатофункціонального спортивного майданчика, який забезпечить дітям із особливими освітніми потребами змістовне й цікаве дозвілля, сприяння їх фізичному та розумову розвитку, а також соціальній адаптації. Учні будуть зацікавлені новими видами роботи на уроках фізичної культури, а нове покриття зменшить ризик травмування (Спортивний майданчик Луцького НРЦ )

17

Встановлення і облагородження дитячого майданчика «Веселий двір» на Шота Руставелі, 9

Демчук Станіслав Петрович

 

247 500

В ході проекту планується встановити дитячий ігровий комплекс, для дітей віком до 10 років. В нашому дворі щодня відпочиває велика кількість дітей, батьків, пенсіонерів. Проект передбачає встановлення дитячого комплексу, окремих елементів (гойдалок, будиночка...) , лавок для відпочинку.

18

Дитячі ігрові майданчики

Попова

Наталія Олександрівна

249 982

Даним проектом передбачається на трьох прибудинкових територіях 40-го кварталу обладнати ігрові дитячі майданчики. (Гордіюк 10, Конякіна 14б, Карбишева 2б, Гордіюк 4 )

19

Облаштування «Скверу випускників» у с. Прилуцьке Прилуцького старостинського округу

Курбан

Вадим Миколайович

248 000

Планується облаштування «Скверу випускників» клумбами, доріжками, викладеними бруківкою, спортивною та творчою зонами, лавочками та смітниками. Такого місця для відпочинку в селі ніколи не було. Це місце для відпочинку дітей, жителів села та змістовного проведення часу. (Сквер у центрі с. Прилуцьке, Прилуцького старостинського округу, навпроти школи. )

20

«Наш фруктовий сад». Озеленення прибудинкової території Шота Руставелі, 9

Дорецька

Ірина Миколаївна

102 485

Проектом озеленення території передбачене висадження фруктового саду, що дасть змогу покращити естетичний вигляд двору, збагатити повітря киснем, прищепити навики доглядання за деревами дітям, навчить їх любити природу, адже поряд знаходиться дитячий майданчик.

21

Школа сучасності

Грушка

Наталія Анатоліївна

211 000

Зробити школу інноваційною, привабливою для дітей. Підвищувати якість викладання уроків. Створити цікавий, привабливий освітній простір для школярів. А також підвищити рівня знань дітей, зацікавити до навчання. («Луцька Загальноосвітня школа I-III ступеня № 12» )

22

7 інтерактивних дошок для ЗЗСО № 11 – колегіуму

Ощепкова Вікторія Валеріївна

249 998

Громада батьків хоче закупити 7 інтерактивних дошок. Тому що грамотне застосування інформаційних технологій в навчальному процесі школи сприяє розвитку в учнів теоретичного мислення, сприйняття, підвищує мотивацію навчання і стимулює пізнавальний інтерес учнів.

23

Комфорт та зручність освітнього простору

Кулікова

Ольга

Євгеніївна

249 249

Плануємо створити комфортні умови в холах та рекреаціях навчального закладу. Закупити пуфи, стільці, крісла та диванчики, які створять затишок, дадуть можливість цікаво проводити деякі уроки в позакласному просторі та просто відпочивати.

24

Організація та проведення спортивних заходів – хокейних матчів та турнірів

Бобик Катерина Володимирівна

250 000

Організація та проведення спортивних заходів-хокейних матчів та турнірів. Популяризація хокею серед населення міста Луцьк. Відродження хокею на Волині.

25

Організація серії безкоштовних відкритих тренувань

Сак

Віталій Олександрович

250 000

 

 

Організація серії безкоштовних відкритих тренувань для різних вікових категорій, що зробить хокей доступним для всіх дітей та юнаків нашого міста та призведе до підняття рейтингу олімпійського виду спорту в місті Луцьку. Навчально-тренувальний процес пропонується проводити у період з 04 січня 2021 року.

26

Відновлення та реставрація історичних дверей «Автентичний Луцьк»

Білан

Андрій Володимирович

195 355

 

Відновлення та збереження автентичних дверей у Луцьку. Створення нових туристичних локацій.

27

Стрільба з лука в Луцьку – відкриття олімпійського горизонту

Москвич

Майя

Юріївна

250 000

Закупівля луків для стрільби на олімпійську дистанцію 70 м, а також закупівля луків та аксесуарів до них для початківців серед числа школярів, молоді, студентів та людей літнього віку

28

Компостуємо відходи

Лисак

Оксана Віталіївна

132 800

Запровадження компостування відходів, як альтернативи полігонному захороненю. Проєкт полягає у придбанні та встановлені на території міських закладів дошкільної освіти (40 шт) компостерів для компостування органічних відходів, що утворюються у ЗДО (Харчових залишків з кухні, скошеної трави, опалого листя, бур’янів).

29

Організація та проведення міжнародного турніру з флорболу «Lutsk Open Cup 2021»

Ковтун

Марія

Вікторівна

217 750

 

"Lutsk open Cup 2021" - це спортивний захід, який об'єднає різновікове населення України, Словаччини, Польщі, Білорусії, Чехії навколо флорболу у м.Луцьку. Це змагання, у вигляді турніру, де команди будуть боротись за кубок "Lutsk open Cup 2021".

30

Українській сім’ї – українська книга

Климук

Дмитро Миколайович

166 861

Наповнення Луцьких бібліотек літературою для дітей українських сучасних видавництв та авторів

31

Комфортна зупинка – обличчя міста

Дендера

Мар'яна Миколаївна

50 000

Пропонуємо встановити критий павільйон на зупинці громадського транспорту : "Школа №16", за адресою м. Луцьк вул. Корольова, 5

32

Облаштування вуличного простору для молоді

Завадська

Юлія

Ігорівна

249 775

Наявний простір уже активно використовується молодими людьми, проте існує потреба вдосконалення його інфраструктури. Облаштування території допоможе створити й підтримувати належні умови для проведення навчальних, культурних, пізнавальних й розважальних заходів для молоді Луцька.

33

 

Створення музею історії тролейбусного руху в Луцьку

Ліснічук

Юрій Миколайович

250 000

Створення на базі КП «Луцьке підприємство електротранспорту» в честь 50-річчя музейної кімнати з інформацією про розвиток тролейбусного руху, особливостями його функціонування в місті та відновлення історичного тролейбуса ЗиУ-682В борт 62.

34

Соціально-творча майстерня та денний догляд для людей з інвалідністю

Мельник

Олена Олександрівна

249 800

Проект передбачає надання послуг з денного догляду, арт-терапії та працетерапії для людей з інвалідністю та зайнятість в інклюзивній творчій майстерні. Ці послуги будуть сприяти покращенню якості життя, емоційного стану, підвищенню соціалізації, подоланню ізоляції, створення адаптованого середовища для спілкування та розвитку людей з інвалідністю

35

Покращення благоустрою прибудинкової території по вулиці Загородня, 4

Венський Микола Михайлович

249 600

Благоустрій прибудинкової території з облаштуванням місць для паркування автомобілів, устрій пішохідних доріжок з вкладанням бруківки, устрій квіткових клумб та газонів, встановлення урн для сміття.

36

Серія заходів «Українське лицарство»

Ващук

Сергій

Петрович

249 500

«Українське лицарство» - це серія інтерактивних просвітницьких заходів, що сприятимуть заохоченню молоді до вивчення історії нашої держави, національній самоідентифікації, залученню до активного стилю життя. Заходи передбачають інтерактивні лекції та майстер-класи з неолімпійського виду спорту середньовічного бою.

37

Облаштування парковки та пішохідної частини. Комфорт та безпека мешканців по проспекту Соборності, 13

Юзв'як

Тетяна

Петрівна

250 000

 

 

Облаштування паркувальної зони для автомобілів, пішохідної інфраструктури (безпечне пересування пішоходів), комфорт, безпека мешканців.

38

Облаштування пішохідної інфраструктури у найдовшому будинку Європи по проспекту Молоді, 5Б

Фрідінська Оксана Федорівна

250 000

 

Облаштування пішохідної інфраструктури, на Проспекті Молоді, 5Б.

39

Музей історії освіти міста Луцька

Плечук Валентина Миколаївна

226 500

Із метою вивчення, збереження, використання та популяризації досвіду роботи освітян Луцька створити стаціонарний та віртуальний музеї історії освіти міста (заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти), розроблення туристичних маршрутів освітніми закладами для учнів, учителів та інших верств населення.

40

Зелений клас

Грешта

Ірина Володимирівна

214 251

Проект передбачає організацію комфортного навчання на свіжому повітрі у зеленій зоні ЗЗСО №13, шляхом встановлення лавочок столів та дошки просто неба. Існування такого простору суттєво покращить якість надання освітніх послуг, сприятиме комфортному навчанню та збереженню здоров’я усіх учасників освітнього процесу в умовах пандемії.

41

Енергія сонця – Кічкарівці

Талашко

Олена Анатоліївна

199 984

Проект передбачає встановлення автономних сонячних панелей та енергоощадних вуличних ліхтарів для забезпечення заходів спрямованих на посилення громадського порядку, облаштування території, безпеку учнів та захист комунальної власності, збереження електроенергії, а отже економію бюджетних коштів.

42

Мультимедійні комплекси – простір спільного зростання

Гаврилова Наталія Миколаївна

250 000

 

Проект націлений на допомогу учням в отриманні якісних знань. Впровадження інноваційних технологій в освіті підвищує мотивацію до навчання. Забезпечення КЗ ЗСО № 13 м.Луцька можливістю користуватися найновітнішими технологіями для навчання. Клас, оснащений інтерактивною дошкою - є найкращим інструментом колективної та групової роботи. Модернізації освітнього процесу сприяє учням в отриманні якісних знань.

43

Відчуй себе художником. Інклюзивні майстер-класи «Образотворче мистецтво об’єднує»

Шеломанова Юлія

Миколаївна

 

63 460

 

 

Проєкт передбачає інклюзивні майстер класи з образотворчого мистецтва для дітей та молоді з особливостями розвитку. Для розкриття потенціалу, вселення почуття впевненості, отримання яскравих позитивних емоцій. Середовище, професійні матеріали, пояснення та техніки підібрані з урахуванням інклюзивної аудиторії. (Навчальні аудиторії факультету культури та мистецтв СНУ імені Лесі Українки )

44

Щасливе дитинство

 

Денисюк

Оксана Богданівна

250 000

Проведення заходів із благоустрою в мікрорайоні облаштування дитячого майданчика; сприяння активного відпочинку дітей на свіжому повітрі та виховання здорового покоління (Спільний двір будинків Конякіна ,10А ,12,12а,12б )

45

Відновлення фонтану у сквері відпочинку в районі Вересневого

Шевчук

Ольга Олександрівна

249 000

Відновлення наявного фонтану у районі Вересневого шляхом капітального ремонту чаші, заміною форсунок та реставрацією центральної фігури. Виконання даних робіт дозволить створити місце для повноцінного відпочинку мешканців даного району та для проведення різноманітних заходів у сквері.

46

Облаштування дитячого майданчика «Веселе дозвілля» на вул. Липинського, 9

Маляренко Сергій Степанович

249 750

Облаштування сучасного та безпечного дитячого ігрового майданчику "Веселе дозвілля» для дітей різних вікових груп : від 1 до 6 років, від 7 до 12 років та від 13 до 16 років.

47

Відпочиваємо разом! Волейбольне поле за ТЦ «Там Там»

Криштоф

Іванна

Сергіївна

 

240 000

 

Створення волейбольного поля для підтримання здорового способу життя, а також безпечного перебування на майданчику, щоб м’яч не вилітав на проїжджу частину, а також встановлення ігрового комплексу для дітей.

48

«Колізей – для дітей» на вул. Дмитра Іващенка, 4

Маляренко Альона Григорівна

225 900

Встановлення сучасного ігрового комплексу для активного відпочинку дітей віком від 1 до 16 років.

49

Вирощування 10 тис. шт. зелених насаджень для озеленення міста

Гуменюк

Віктор Миколайович

249 000

Придбання обладнання та насіння для вирощування саджанців туї, ялівця та інших хвойних порід на території очисних споруд КП «Луцькводоканал» для послідуючої висадки на території міста Луцька.

51

Тепла і затишна школа

Коляно

Валентин Юрійович

249 123

Заміна дерев’яних вікон на металопластикові конструкції з енергозберігаючим склом. («Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Луцької міської ради Волинської області» )

52

Модернізація ігрових майданчиків у дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок»

Рудько Олександра Миколаївна

249 645

 

Матеріальна база дитячих майданчиків садочку «Дзвіночок» є вкрай обмеженою і застарілою. Пропонується встановити нові ігрові споруди, котрі сприятимуть проведенню цікавого та змістовного дозвілля вихованців, допоможуть покращити рівень їх фізичного та розумового розвитку, пришвидшити процес адаптації до дошкільного закладу і дитячого колективу.

53

Заміна аварійної огорожі навколо ДНЗ «Дзвіночок»

Рудько

Сергій Володимирович

250 000

Огорожа навколо ДНЗ «Дзвіночок» є аварійною та небезпечною для життя дітей та дорослих. Пропонується встановити новий паркан у дитячому садочку №37. Таким чином сприяти не тільки підвищенню безпеки мешканців району, вихованців та персоналу закладу, а й покращити благоустрій 40-го кварталу.

54

Безпека дорожнього руху у селі Прилуцьке

Сущук

Петро

Ігорович

241 832

У даному проєкті пропонується облаштувати вулицю Ківерцівську розташовану у селі Прилуцьке, дорожніми знаками, тротуарним огородженням, пристроями примусового зниження швидкості та дорожньою розміткою, тобто створити діючу схему організації дорожнього руху.

55

Вода – джерело життя! Встановлення фонтанчиків питної води (сертифікованих систем очищеної питної води) в школах міста Луцька

Соломко

Юлія

Іванівна

249 600

Встановлення у школах фонтанчиків питної води (сертифікованих систем очищеної питної води), де кожна дитина буде пити щодня очищену, корисну і смачну воду. Кожна дитина, перебуваючи в школі, має випити склянку очищеної води. Вода – джерело життя! (ЗОШ №17 та 23)

57

Облаштування автомобільної парковки по вулиці Писаревського

Галайда

Юрій Миколайович

250 000

 

 

Проект передбачає будівництво парковки на вулиці Писаревського (район LimeFit і школи №22)

58

Облаштування сучасного волейбольного майданчика на території школи № 22

Максимчук Ольга

Олексіївна

250 000

Проект передбачає будівництво волейбольного майданчика на території школи.

59

Заміна старого паркану навколо ЗДО № 22 на новий

Кравчик

Ольга

Віталіївна

224 633

У зв'язку з тим, що паркан довкола ЗДО № 22 знаходиться в аварійному стані (39 років в експлуатації), а безпека дітей є в пріоритеті, ми закликаємо Вас допомогти нам у повній заміні паркану.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів