Поділитись:

Уряд виділив гроші з «ковідного фонду» на виробництво серіалів

Четвер, 29 жовтня 2020, 16:54

Уряд дозволив використовувати гроші з «ковідного фонду» на реалізацію окремих етапів виробництва патріотичних серіалів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

28 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2».

Зокрема, дозволяється використовувати бюджетні кошти на покриття витрат на реалізацію окремих періодів виробництва телевізійних серіалів патріотичного спрямування.

«Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи. Кошти, згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, мають бути використані до кінця поточного року. Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)», – йдеться у повідомленні.

Прийняття цих змін дозволить МКІП найближчим часом оголосити про початок конкурсного відбору проєктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів