Поділитись:

Волинянин нелегально провозив сало за кордон і пригощав мусульман

Понеділок, 26 жовтня 2020, 14:00
Волинянин нелегально провозив сало за кордон і пригощав мусульман

Український рекордсмен із поїдання сала розповідав, як пригощав "національним продуктом" іноземців. 

Михайло Киденько з Велицька Ковельського району став відомим на всю Україну завдяки участі у конкурсі з поїдання сала. Він тричі встановлював національний рекорд. У нагороду отримував путівки для подорожей. Можна сказати, що за сало об’їздив половину Європи, – пише видання Вісник.

За кожну перемогу його нагороджували путівкою за кордон, тож завдяки салу відпочивав у Єгипті, Австрії, Угорщині, Словаччині. За третій рекорд мав їхати в Париж. Та поміняв столицю закоханих на круїз Скандинавськими країнами. 

І хоча у конкурсах з поїдання сала чоловік з Велицька участі більше не бере, світ подорожей його не відпустив. Він сам уже їздив у Туреччину, Ізраїль. Скрізь – зі своїм салом. Ховав у багажі, провозив у туфлях. Зате всі, кого ним пригощав, були у захваті. Салом волинянина смакували фіни, норвежці, шведи. Казали, що кращого не куштували. І навіть єгиптяни їли, хоч їм релігія не дозволяє.

"Вони брали і тільки усміхалися. За кордоном мені дуже сподобалися музеї, те, як вони бережуть свої традиції. Я роздивився, подумав і загорівся ідеєю зробити у Велицьку музей старожитностей. Вже навіть експонатів трохи підзбирав" – розповідає пан Михайло.

Волинянин нелегально провозив сало за кордон і пригощав мусульман

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів