Поділитись:

Де на Волині виявляли агітаційні листівки у день виборів (фото)

Понеділок, 26 жовтня 2020, 00:15

У день виборів на Волині спостерігачі виявляли агітаційну продукцію.

Про це ідеться у матеріалах Громадянської мережі "ОПОРА", опублікованих у ніч на 26 жовтня.

Зокрема, у Луцьку листівки, розклеєні на під’їздах та дошках оголошень, зранку 25 жовтня продовжували «агітувати» за учасників виборчих перегонів. Тож листівки агітаційного характеру зафіксували на проспектах Волі, Соборності, а також на вулицях мікрорайону ЛПЗ.

Окрім того, на вулиці Ярощука виявили розклеєні листівки на дошках оголошень, водостічних трубах, поверхнях окремих будівель. Деякі листівки були розкидані просто на землі.

У селі Боратин Луцького району агітаційні листівки на користь двох кандидатів у день виборів залишаються розклеєними на електроопорах.

У місті Ковель Волинської області спостерігач виявив агітаційні матеріали двох партій, розміщені на поверхні рекламної тумби.

На зупинці транспорту у місті Володимир-Волинський зафіксували агітацію із назвою та символікою однієї із партій.

Окрім того, у місті Луцьку та місті Володимир-Волинський на білбордах розміщена зовнішня реклама, котра може містити ознаки прихованої агітації на користь трьох партій.

До слова, масове розміщення агітації фіксували й у «день тиші». Йдеться також про розміщення листівок, постерів у різних населених пунктах, а в 1 випадку банера – 24 жовтня на балконі житлового будинку на проспекті Волі у Луцьку продовжував висіти банер на користь одного із кандидатів на посаду Луцького міського голови.

Відповідно до частини 1 статі 52 Виборчого Кодексу України  передвиборча агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. У частині 3 сказано, що передвиборча агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей час забороняється також, зокрема, розповсюдження агітаційних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів