Поділитись:

В Україні створять центр реагування на порушення прав людини внаслідок агресії Росії

Субота, 24 жовтня 2020, 00:24
В Україні створять центр реагування на порушення прав людини внаслідок агресії Росії

В Україні ініціювали створення центру реагування на порушення прав людини, повязаних із протистоянням збройній агресії Російської Федерації.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, виступаючи на Київському безпековому форумі, - передає  "УНН".

"Ми вже працюємо над пакетом законів про перехідний період, про відповідальність, амністію, конвалідацію документів, щодо ставлення до російського громадянства тощо… Одним із компонентів у наших планах є створення центру реагування на порушення прав людини", - сказав Резніков.

З його слів, згаданий центр "здійснюватиме моніторинг і систематизуватиме доказову базу щодо порушень для подальшої позивної діяльності, застосування санкцій тощо, і продовження юридичного відновлення і розвитку юридичного фронту, повязаного із протистоянням збройній агресії Російської Федерації".

Нагадаємо, зі слів віце-прем'єра Олексія Резнікова, головний сигнал українського законодавства про перехідний період і перехідне правосуддя полягає у тому, що люди, які на сьогодні знаходяться на тимчасово окупованих територіях, є заручниками окупаційного режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів