Поділитись:

65 тисяч гектарів: волинські громади отримають землю

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 09:40

54 територіальні громади, які були утворені у Волинській області, після 25 жовтня отримають у комунальну власність 65 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Про це розповів голова Держгеокадастру Роман Лещенко під час круглого столу за участю Президента України Володимира Зеленського та представників громад Волинської області, – інформує пресслужба Держгеокадастру. 

«Громади отримають масиви із вже визначеними чіткими  межами земельних ділянок та цільовим призначенням.  У Волинській області йдеться про орієнтовно 65 тисяч гектарів. Ми передамо все, без винятку. Бо зараз маємо ситуацію, коли такі ОТГ, як-от Вишнівська, Колківська, Любешівська, Любомльська, Прилісненська, Цуманська, Шацька, так і не отримали землі сільськогосподарського призначення. За дивним збігом це громади з цінними рекреаційними землями та бурштиновими покладами», – зазначив голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Під час зустрічі Президент України зазначив, що наразі вдасться передати громадам трохи більше двох мільйонів гектарів земель, адже ще п'ять мільйонів були вкрадені з державної власності в попередні роки, поки діяв мораторій на продаж землі. Тому Президент звернувся до представників ОТГ з проханням надавати правоохоронцям інформацію щодо відомих їм випадків незаконного виведення земель з держвласності.

«Ми повинні всі ці землі відстоювати. Вони були державними – треба їх повертати й віддавати громадам. Громади повинні довіряти державі – ми зацікавлені, щоб такий ресурс, який може поповнювати місцевий бюджет, дійсно використовували. І ці гроші від оренди землі витрачати на школи, садочки, інфраструктуру та дороги», – сказав глава Держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів