Поділитись:

На Волині озеро Святе і ще чотири водойми здадуть в оренду

Понеділок, 19 жовтня 2020, 16:22

На початку жовтня голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко підписав п’ять розпоряджень про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок водного фонду для продажу з акціону права оренди.

Це понад 80 гектарів землі і п’ять водойм в Луцькому, Рожищенському, Ківерцівському, Старовижівському та Камінь-Каширському районах, – пише Сила правди. 

Згідно з інформацією з текстів розпоряджень, водойми збираються віддати в оренду для рибогосподарських потреб. Хто претендує на озера, наразі невідомо. 

Чотири розпорядження опубліковані на сайті Волинської ОДА 7-го і одне – 13-го жовтня.

За даними Публічної кадастрової карти, в оренду здадуть озеро Святе на території Навізької сільської ради Рожищенського району площею понад 4,5 га

Озеро Острівне поблизу села Любохини Старовижівського району, що має площу майже 55 гектарів, до речі, належить до об’єктів так званої Смарагдової мережі.

Водойма, схожа на штучний став, площею майже 9 гектарів за межами населених пунктів Ратнівської сільської ради Луцького району також перейде в користування на правах оренди.

Теж саме чекає і об’єкт водного фонду площею 14,3 га на території Полицівської сільської ради Камінь-Каширського району.

Три гектари водного фонду біля села Словатичі Ківерцівського району також готують до аукціону.

Право оренди земель водного фонду продадуть на земельних торгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів