На карантині українці у шість разів більше одружувалися, ніж розлучалися

Четвер, 22 жовтня 2020, 01:42

У період дії карантину в Україні було зареєстровано у понад шість разів більше шлюбів, аніж розлучень.

Як повідомили у Міністерстві юстиції, починаючи з 12 березня до 10 жовтня зареєстрували свій шлюб 107 069 пар. Водночас за аналогічний період кількість розірваних шлюбів склала 16 475, передає Суспільне.

Раніше Мін'юст обмежив реєстрацію шлюбів під час карантину. Так, органи реєстрації актів цивільного стану (РАСЦ) на час карантину реєструватимуть лише ті шлюби, заяви на які були подані до 13 березня. Однак залишилась можливість подавати документи на реєстрацію в онлайн-режимі. Водночас розлучення подружжів, які не мають дітей, здійснювалось на загальних підставах.

Так, заяву на реєстрацію шлюбу чи розлучення можна подати на вебпорталі "Звернення у сфері ДРАЦС". Для цього необхідно авторизуватись і вибрати необхідну послугу, місце і дату реєстрації. До заяви потрібно додати квитанцію про оплату або документ, який звільняє від відплати, і, за необхідності, документ, що підтверджує право на скорочення строку реєстрації шлюбу (наприклад, вагітність тощо).

У послузі "Заява на державну реєстрацію шлюбу" (або розірвання) попри карантинні обмеження можна вибрати повну або скорочену церемонію з гостями, а також реєстрацію "у кабінеті керівника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: