Поділитись:

Після судових позовів у чотирьох ОТГ Волині створили службу у справах дітей

Вівторок, 20 жовтня 2020, 15:55

За втручання прокурорів у чотирьох ОТГ на Волині створено служби у справах дітей, інформує пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Застосовуючи представницькі повноваження, волинські прокурори домагаються визнання протиправною бездіяльності органів місцевого самоврядування області та через суд зобов’язують їх утворити у складі виконавчих органів служби у справах дітей.

У процесі реформи місцевого самоврядування в Україні відбулися суттєві зміни у системі органів у сфері охорони дитинства.

Згідно з чинним законодавством повноваження органу опіки і піклування передані новоствореним об’єднаним територіальним громадам, які повинні забезпечувати належний захист особистих і майнових прав кожної дитини, котра проживає на території ОТГ.

Ці органи мають здійснювати соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, влаштовувати під опіку дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, координувати цю діяльність.

Однак служби в справах дітей створені лише у 22% громад області і нагальні питання захисту прав дітей та представництва їхніх інтересів у більшості ОТГ залишаються без належної уваги.

Ювенальними прокурорами Волині цьогоріч заявлено чотири позови, задовольнивши які, Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування – Колківської селищної, Гуто-Боровенської, Копачівської та Поромівської сільських рад – та зобов’язав їх утворити у складі виконавчих органів ради служби у справах дітей.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
01 березня 2024