Поділитись:

Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)

Субота, 17 жовтня 2020, 23:25
Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)

До Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу» долучилися і на Волині. Лісівники в усій області, незважаючи на дощову погоду, спільно з громадськістю та владою створюють нові площі лісових культур у межах держлісфонду, парки та сквери – у містах та селах.

Про це йдеться на сайті ВОУЛМГ.

На Волині акція приурочена до Дня захисника України. Профільні громадські та ветеранські організації стали її активними учасниками, створюючи разом із лісівниками пам’ятні місця та озеленюючи території довкола місць слави.

Заходи відбувалися в рамках проєкту «Озеленення України» спільно з «CEO Club Ukraine», Книгою рекордів України за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і Державного агентства лісових ресурсів України.

Загалом в області запланували висадити понад 100 000 маленьких деревець. До посадки лісу долучився і колектив Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Для лісівників посадка лісу – справа водночас звична, буденна і найголовніша. Не важливо як – у рамках акцій, проєктів чи просто щоденної роботи – лісівники завжди стовідсотково відновлюють заплановані площі, – зазначив начальник управління Олександр Кватирко. – Ця осінь сприятлива для посадки лісу навіть у нашій області, де традиційно роботи зі створення лісових культур проводяться навесні. Однозначно радо підтримуємо ініціативи з проведення акцій – вони привертають увагу громадськості до важливості буденної роботи лісівників. Насправді – хто би що не говорив – найбільше дерев завжди висаджують саме лісівники".

"Ми сьогодні висаджуємо трирічні культури дуба. Вже маємо гарний досвід із таким методом. Саджанці добре приживаються, за ними треба менше доглядів, згодом площі швидше переводяться у вкриті лісом", – наголосив головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик.

У Сокиричівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ» спільно було висаджено 4,6 тис. штук саджанців дубів та сіянців сосни.

До Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу» долучилися й працівники державного підприємства «Колківське лісове господарство» спільно з духовними наставниками селища Колок.

Колектив ДП «Любешівське ЛМГ» спільно з ветеранами АТО, депутатами районної ради відновлював ліс у 22 кварталі Залізницького лісництва.  

Незважаючи на те, що всі гарно попрацювали, емоції тут були лише позитивні. На завершення всі пообіцяли допомагати лісівникам доглядати за молодим лісом та запрошувати на такі акції і надалі.

За ініціативи керівництва ДП «СЛАП «Локачіагроліс» саджанці дерев вирішили посадити в місцевому парку. В акції взяли участь представники місцевих органів влади, громадських організацій, працівники ДП «СЛАП «Локачіагроліс» та інші охочі.

Перед висаджуванням головний лісничий підприємства провів відповідний інструктаж. 

Всього було висаджено 70 саджанців дуба, берези, сосни, ясена, ялівцю, липи.         

На завершення акції директор ДП «СЛАП «Локачіагроліс» як організатор щиро подякував всім, хто долучився до такої важливої і необхідної справи – примножувати зелені насадження краю.

Мільйон дерев за добу – це реально – переконані у ДП «Поліське ЛГ», де залюбки провели і організували акцію з висадки дерев. Долучили до справи й Маневицьку громадську організацію ветеранів АТО на Сході України.

Спільними зусиллями заліснили ділянку площею 0,7 га на території Розничівського лісництва – квартал 20 виділ 25 (2). Для акції обиралися лише породи, які найбільше підходять для зазначеної місцевості. Адже головне, щоб саджанці прижились.

За день було висаджено 4000 сіянців, з них: сосна звичайна – 2800 штук; береза повисла – 1200 штук. Тепер головне, щоб усі сіянці прийнялись і в майбутньому стали могутнім лісом.

Долучилось до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу» і ДП «Маневицьке лісове господарство».

Лісгоспом висаджено 3 тисячі 600 штук майбутніх дерев, з них 2,5 тисячі сіянці сосни звичайної та 1,1 тисячі берези повислої.

Заліснили площу й у Вовчецькому лісництві, квартал 23 виділ 35. В акції взяли участь працівники лісового господарства – директор, головні спеціалісти лісгоспу, інженера, бухгалтера та лісничі.

Акція «Мільйон дерев за добу», яка покликала всіх небайдужих людей до проєкту озеленення України, відбулася і в державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство». Тут до заходу долучилася 21 людина.

В рамках акції було створено лісові культури в кварталі 41, виділі 36.7, площею  0,8 га, та висаджено 3,66 тисяч штук сіянців сосни звичайної та 1,1 тисяч штук сіянців берези повислої.

Державне підприємство «Прибузьке лісове господарство» долучилося до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу»

На території Гупалівського лісництва ДП «Прибузьке ЛГ» було висаджено 4000 сіянців сосни звичайної.

В рамках проєкту лісівники ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» створили нові площі лісових культур. На території лісництва Стохідське, квартал 4 виділ 12 площа 0,4 га, висадили сосну, дуб та березу. Загалом працівники лісгоспу висадили 1160 сіянців.

ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» також долучилося до рекордної акції.

Спільно з ветеранами АТО, депутатами та працівниками Устилузької ОТГ та громадськими активістами лісівники відновили ліс у кварталі 13 виділі 27 Устилузького лісництва. Учасниками акції було висаджено 6 тисяч 200 штук молодих дерев, з них 6 тисяч дуба звичайного та 200 штук модрини європейської.

Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)Мільйон дерев за добу: по всій Волині лісівники й волонтери долучилися до акції (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024