Поділитись:

Нацбанк запустив друкарський верстат?

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 12:30
Нацбанк запустив друкарський верстат?

фото ілюстративне

За відсутності підтримки МВФ єдиним виходом для наповнення бюджету України є запуск Нацбанком друкарського верстату. І схоже, що цього тижня його таки запустили.

Таке припущення висловив Сергій Фурса в своїй колонці на НВ.

Економіст мотивує своє припущення тим, що, за дивним збігом обставин, Нацбанк видав рефінансування на 5 млрд грн, і тут же банки купили на аукціоні ОВДП на 6 млрд грн.

"Власне, так цей верстат і буде працювати", – зауважив Фурса.

Окрім того, ширяться чутки, що, попри закон і принцип незалежності Нацбанку, планують звільнити заступники голови Національного банку Катерину Рожкову та Дмитра Сологуба.

"При цьому самому Сологубу залишилося в правлінні всього пів року, і поспішати з його звільненням, навіть таким мстивим людям, як Ігор Валерійович, начебто не варто. Здавалося б, почекай пів року і засунь в Нацбанк замість Сологуба нове обличчя української макроекономіки – Шапрана. Та й Рожкова з Сологубом давно в меншості в правлінні... Однак, ймовірно, свідки все одно нікому не потрібні. Хоча їх звільнення буде прямим порушенням незалежності регулятора, адже всі рішення в Нацбанку ухвалюються колегіально, правлінням, і суть незалежності ще й в тому, що навіть якщо глава змінюється, то члени правління не йдуть, у кожного свій термін, що дозволяє продовжувати вести ту саму незалежну політику НБУ. Тому в законі так чітко і виписані як терміни, так і вкрай жорсткі умови для звільнення. І це буде перший приклад незворотного порушення програми. Але в серіалі таке ж уже було. Та й Майдан поки вільний. Золото можна нести", – пише Сергій Фурса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів