Поділитись:

Чи купуватиме Україна російську вакцину від коронавірусу

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 01:01

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, заявив, що Україна не купуватиме  так звану вакцину російського виробництва, оскільки препарат не пройшов необхідної стадії клінічних випробувань.

Про це пише "Українська правда".

"У світі не існує підтверджень того, що та вакцина, про яку говорять у Російській Федерації, пройшла всі фази клінічних випробувань, особливо третю.  Ми знаємо, що в світі є багато виробників вакцин – досить потужних компаній, які тільки знаходяться на завершальній стадії клінічних випробувань. Третя стадія (випробувань – ред.) передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Зараз навіть немає предмета розмови для дискусій – купувати чи ні", - зазначив він.

Міністр зазначив, що, перш за все, потрібно розуміти безпеку будь-якої вакцини і тільки тоді її можна рекомендувати громадянам. Він додав, що перед реєстрацією будь-яка вакцина повинна пройти всі необхідні стадії клінічних випробувань.

Нагадаємо, що  раніше народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що Україна буде зобов'язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів