Друг поплив, а він залишився: луцькі прикордонники спіймали нелегала (фото)

Четвер, 15 жовтня 2020, 16:55

Чергову спробу незаконного перетину українсько-польського кордону припинили прикордонники Луцького загону спільно з польськими колегами.

14 жовтня військовослужбовці відділу «Амбуків» затримали сирійця, який намагався перепливти Західний Буг та у незаконний спосіб дістатися Польщі, – інформують у пресслужбі прикордонників. 

Іноземець наважився на такий небезпечний вчинок разом з другом, який подався вплав першим. Однак дістатися непоміченим до сусіднього берега йому не вдалося – вибратися з води вже допомагали польські стражі, які виявили плавця та повідомили українських прикордонників.

Громадянин Сирії, зрозумівши, що друга виявили польські прикордонники, вирішив не ризикувати й залишився на українському березі, де і був затриманий прикордонниками Луцького загону. Оглядаючи місцевість поруч, правоохоронці знайшли надувний круг, за допомогою якого сирієць і планував дістатися польського берега.

Затриманого притягнули до адміністративної відповідальності. Зустрітися з другом, теж сирійцем, він матиме нагоду після вирішення питання про його передачу в Україну за угодою про реадмісію.